GoldMoney in zee met Royal Canadian Mint

De Royal Canadian Mint heeft zich aangesloten bij een door de blockchain gerund platform genaamd GoldMoney.

De blockchain is de techniek die ten grondslag ligt aan de digitale munteenheid Bitcoin.

De technologie zorgt voor een gedeeld elektronisch grootboek waarbij alle betrokken partijen informatie kunnen traceren via een beveiligd netwerk, waarbij geen verificatie van een derde partij nodig is.

GoldMoney, een bedrijf dat goudtransacties afhandelt, nam een jaar geleden het bedrijf BitGold over en opereert sinds augustus van dit jaar gezamenlijk onder de naam GoldMoney.

Het betreft de eerste officiële “Mint” die een samenwerking aangaat met een bedrijf dat de blockchain heeft weten te integreren in het bedrijfsmodel.

Roy Sebag, oprichter van BitGold en huidig ceo bij GoldMoney, hoopt op een adoptie van het concept door andere landen en ziet goud, samen met de blockchaintechnologie, als de perfecte combinatie. Sebag:

The deal lays the groundwork for further integrations by other countries and other mints…

It’s no different than what gold or silver used to do, but in digital form. You’re circumventing the banking system and you’re able to exchange value instantly with no settlement delays”

John Moore, woordvoerder bij de Canadian Mint, gaf aan dat het een mooie kans betreft om de Canadese voortrekkersrol in de edelmetalenindustrie voort te zetten.

GoldMoney geeft aan al meer dan 1,3 miljoen gebruikers te hebben, verspreid over 150 landen. Daarnaast heeft zij 1,7 miljard aan activa onder beheer.

De samenwerking stelt GoldMoney-gebruikers in staat om per direct goud te kopen dat daadwerkelijk 100 procent fysiek gedekt is.

Het goud ligt opgeslagen in een kluis in de Canadese hoofdstad Ottawa. Dit voor een vergoeding van 0,5 procent, waarbij men tot 1000 gram gratis opslagruimte krijgt.

Verder bestaat er onder andere de mogelijkheid om zonder bijkomende kosten digitaal, veilig en fysiek gedekt, goud te versturen via sms of e-mail.

Bronnen: Reuters, International Business Times

Foto: Flickr

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]