Een schitterend 2017?!

Goudbeleggers hebben volgend jaar heel wat om naar uit te kijken. De eerste helft van dit jaar was bijzonder sterk, maar daarna ging het wel bergaf. Als we enkele analisten mogen geloven, dan zal goud volgend jaar een heel mooie prestatie neerzetten.

Er zijn er zelfs enkele die geloven dat goud richting 1500 USD per ounce zal evolueren. Niet verkeerd, als je het ons vraagt! Volgens de analisten van Crédit Suisse bijvoorbeeld zal de goudprijs in het begin van 2017 evolueren richting 1500 USD per ounce. Dat zou een bijzonder sterke prestatie zijn. De goud futurecontracten voor februari 2017 noteren immers aan 1344 USD per ounce, terwijl de april 2017 contracten noteren aan 1348 USD per ounce.

Crédit Suisse, dat correct had voorspeld dat de goudprijs in de buurt van de 1350 USD per ounce zou uitkomen eerder dit jaar, denkt dat de sterke trend voor het goud zich zal doorzetten volgend jaar.

Als we momenteel op een heel objectieve manier naar de wereld kijken, dan zijn er helaas niet veel redenen om blij te worden. Beleggers kijken aan tegen een enorme schuldenberg, terwijl ze moeten vaststellen dat het rendement op hun spaargeld steeds maar naar omlaag gaat. Ook zijn er zoveel black swan gebeurtenissen die in 2016 hebben plaatsgevonden, waardoor beleggers terecht vinden dat ze in 2017 bijkomende bescherming moeten inbouwen in hun portefeuilles.

Je weet ook nooit of Donald Trump op een bepaald moment helemaal uit de bocht gaat, en een beslissing neemt die voor de wereld een ramp zou betekenen. Dat kan je nooit uitsluiten.

Feit is wel dat door de combinatie van geopolitieke spanningen, valutaschommelingen, problemen in de banksector en een overhang van schuld, met name uitgedrukt in dollar en dat vooral in de opkomende landen, een bijzonder toxische combinatie is die op een bepaald moment volgend jaar een enorme weerslag zal hebben op de aandelen- en obligatiemarkten. Je bent dus best voorbereid alvorens je in de markten stapt.

Een flinke positie in goud kan ervoor zorgen dat je geld niet alleen veilig is, maar ook opbrengt.

Ondertussen wensen we u een mooie kerst!

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]