Goldman Sachs: “Verkoop obligaties en aandelen, hou cash aan en koop goud”

Foto: Flickr

Goldman Sachs geeft het advies aan beleggers om staatsobligaties te verkopen en om te ruilen voor goud als hedge tegen het vooruitzicht van toekomstige inflatie en de economische agenda van Donald Trump.

Marktprestaties van de afgelopen dagen suggereert dat beleggers economische reflatie verwachten door Trump’s presidentschap.

Reflatie houdt in dat men de economie stimuleert door of de geldhoeveelheid te vergroten, of de belastingen te verlagen, of de rentevoet aan te passen.

Trump heeft immers belastingverlagingen voorgesteld voor zowel de rijkeren als bedrijven en ook beloofde hij uitgaven aan infrastructuur en defensie te verhogen.

Chief global equity strategist bij Goldman Sachs Peter Oppenheimer gaf woensdag aan:

Market performance indicates a continuation and intensification of the reflation trend since the summer. With higher prospects for reflation, we continue to prefer being short bonds rather than long equities, as equity valuations remain elevated and the pick-up in growth has been too tepid so far

Trump’s voorgestelde beleid zou echter ook een flink aantal beleggers richting goud moeten sturen. Goldman Sachs gaf aan dat de verkoop van obligaties en de aankoop van goud een goede strategie zou kunnen zijn tegen toekomstige inflatie. Oppenheimer:

Also, bonds have not helped to hedge intraday equity drawdowns and broad risk-off; we think their ability to do so will likely continue to be limited compared to previous drawdown cycles. As a result, we continue to like gold as a hedge in the portfolio context; it has hedged risk well today, being up more than 5% at one point

Terwijl Goldman Sachs suggereerde om in goud te gaan stelde het ook voor om niet verder te investeren in aandelenmarkten.

Beleggers zouden nog zeker tot het einde van het jaar op moeten passen voor onzekerheden omtrent de uitslag van de verkiezingen. Het volop investeren in de aandelenmarkten zou riskant kunnen zijn.

Het team merkte verder op dat zij een grote cash-positie aanhoudt.

Bronnen: CNBC, Fortune

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]