Genoeg redenen voor goudbulls optimistisch te blijven

Goud staat op het punt voor het derde kwartaal op rij met winst uit te gaan. Iets dat sinds 2011 niet meer voorkwam.

Op de beurs verhandelde goud-ETF’s noteren daarbij dicht bij het hoogste punt in vijf jaar tijd.

En aanhoudingen in goud-ETF’s deden deze maand de 2.268,6 ton aan, het meest sinds 2013. Dit jaar steeg het al met zo’n 43 ton, het achtste kwartaal aan stijgingen, gekeken naar de afgelopen negen kwartalen.

Vandaag, op Goede Vrijdag, staat het edelmetaal vast op de 1.325,- dollar per ounce. Voor dit kwartaal kende het een stijging van 1,7 procent, nadat het vorig kwartaal ook al 1,8 procent steeg.

De Amerikaanse dollar verloor daarentegen sinds begin dit jaar bijna 3 procent, terwijl ook aandelen wereldwijd voor het eerst sinds begin 2016 een driemaandelijkse daling kennen.

Ondertussen is ook de futureshandel in het edelmetaal sterk toegenomen. Het volume op de Comex, de grootste termijnmarkt, bereikte in het eerste kwartaal een recordniveau van 23 miljoen contracten.

Goud deed afgelopen dinsdag de 1.356.66 per ounce aan, het hoogste punt sinds 16 februari.

Met andere woorden: weinig redenen om niet bullish te zijn op het edelmetaal!

De dag erna kende het echter wel een twee procent daling, wegens een aantrekkende dollar en tekenen van verlichting van een mogelijke handelsoorlog.

Maar Bill Baruch, voorzitter bij Blue Line futures, ziet nog steeds veel potentieel in goud, ook na de flinke correctie afgelopen woensdag.

Beleggers zouden zich volgens hem eigenlijk niet moeten inlaten met die kleine en korte prijsbewegingen maar op de lange termijntrend moeten focussen.

Baruch: “I don’t think the trade is gone just yet. The more ground gold can hold the better it will do when the U.S. dollar eventually turns. I expect the U.S. dollar will lose another 5% this year and that will be bullish for gold”

Jasper Lawler, hoofd marktonderzoek bij London Capital Group, geeft aan dat het afwachten is wanneer de vlam in de pan slaat voor de goudmarkt.

Hoewel de goudmarkt tot op heden nog geen vonk heeft mogen zien, is de prijsconsolidatie volgens hem een goede indicator dat het slechts een kwestie van tijd is.

Bronnen: Bloomberg, Kitco, Street Wise Report

Foto: Flickr

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999