Gebrek aan volatiliteit is positief voor goud

Goud beweegt de laatste weken niet erg veel. Volgens Sprott Asset Management is dat zelfs een goede zaak.

Shree Kargutkar, portefeuillebeheerder, gaf aan dat zij al een heel tijd gunstig staan tegenover het aanhouden van edelmetalen en aandelen als hedges in een portefeuille. De gebeurtenissen die we zagen in februari ondersteunen naar eigen zeggen hun investment case.

Volgens de beheerder zal de lage volatiliteit die we al enkele weken zagen op de markten, niet meteen gaan terugkomen. Volgens hem waren de gebeurtenissen die we zagen op de markten een wake-up call. Beleggers waren immers veel te gewoon geraakt aan de lage volatiliteit op de markten.

De volatiliteit is teruggekeerd naar het gemiddelde, wat erop wijst dat het klimaat van uitzonderlijk lage volatiliteit waarschijnlijk achter ons ligt.

In al deze omstandigheden is uiteindelijk gebleken dat goud bijzonder goed op koers bleef liggen, aldus de beheerder. Temidden al dit koersgeweld bleek goud de ‘last man standing’ te zijn.

Goud bullion bleef goed liggen, en de volatiliteit lag zelfs onder het niveau van januari. Andere activaklassen zoals wereldwijde aandelen, Treasuries en valuta’s zagen hun volatiliteit zelfs fors toenemen.

De slotsom is dat je dus niet altijd moet kijken naar de koersprestaties van het goud om te bepalen of het een goede zaak is om het in je portefeuille op te nemen. Je moet ook activa opnemen die de volatiliteit van je portefeuille temperen.

Goud speelt die rol perfect. Voor extra peper en zout kan je zilver opnemen. Dat is historisch supergoedkoop en presteert altijd sterker dan goud in een echte bull market.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999