Ben je klaar voor inflatie?

Momenteel wordt er nog maar weinig gesproken over inflatie. Dat is logisch, want de meeste mensen voelen het nog niet. Dat zou echter snel kunnen veranderen.

Het fenomeen inflatie is eerder verbonden met de toename van de geldhoeveelheid dan met iets anders. Toegegeven, de geldhoeveelheid is de afgelopen jaren sterk gestegen door de sterke injectie van liquiditeiten van de centrale banken, maar de mensen hebben dit nog niet aan den lijve ondervonden.

De economie heeft de afgelopen jaren ook onder potentieel gepresteerd, en daardoor zit er nog behoorlijk wat ‘slack’ in de arbeidsmarkt. Hierdoor zijn werknemers ook niet in staat geweest om aanzienlijke loonsverhogingen te bedingen, en is de opwaartse druk op de arbeidsmarkt van nature beperkt gebleven.

Maar inflatie duikt altijd op als een duiveltje. En wanneer ze opduikt, is er ook geen lievemoederen meer aan: dan is de geest uit de fles.

Inflatie is een fenomeen dat eerder te maken heeft met de ontwaarding van de munten dan met andere fenomenen. En als je weet dat de centrale banken de afgelopen jaren zoveel moeite hebben gedaan om de waarde van hun valuta’s naar beneden te duwen.

En vergis je niet, alle centrale banken over de hele wereld, tenminste in de ontwikkelde markten, hebben zich hieraan bezondigd.

Dat zou dus wel eens kunnen betekenen dat de inflatie een wereldwijd fenomeen wordt, dat zichzelf ook gaat versterken.

Ben jij voorbereid om je portefeuille hiertegen te beschermen?

Loop geen risico’s met je spaargeld, en bescherm het met goud en zilver.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999