John Paulson snijdt in personeelsbestand

Hedge fund magnaat John Paulson heeft het mes gezet in het personeelsbestand van zijn eerder florerende bedrijf Paulson & Co.

Zeker ook zijn miljardenblootstelling aan goud doet het fonds tot nu toe geen goed.

Paulson verdiende miljarden met het correct voorspellen van de kredietcrisis. Activa onder beheer kende in 2011 een piek van liefst 38 miljard dollar.

Sindsdien kende Paulson & Co verschillende miljardenverliezen, haar belangrijkste fonds – het merger arbitrage fund – verloor respectievelijk 18,1 en 23 procent in 2016 en 2017.

Activa onder Paulson & Co’s beheer is ondertussen afgenomen tot zo’n 9 miljard dollar, waarvan tweederde zelfs Paulson’s eigen geld betreft.

Afgelopen week sneed het in haar werknemersbestand. Onder de ontslagen twee partners, Victor Flores en Allen Puwalski, en twee senior traders, Keith Hannan en Brad Rosenberg.

“We are rightsizing the firm to focus on our core expertise in areas that are growing”

Met haar recent gelanceerde Pure Spread arbitrage fund en een Europees equity fund beide in de plus dit jaar met 3 procent, kent haar merger arbitrage fund een verlies van 7,3 procent vanaf het begin van dit jaar tot 20 februari.

Paulson & Co kende een aantal slechte investeringen, waaronder onder meer aandelen in gezondheidszorg, banken en goud.

De meest recente grote misstap was met Valeant Pharmaceuticals. Paulson & Co is de grootste aandeelhouder, maar het aandeel zakte als een plumpudding in elkaar.

Koerste het in 2015 nog op een hoogtepunt van 262.50 dollar, afgelopen week deed het de 16.80 dollar aan. Een verlies van meer dan 93 procent.

Paulson & Co’s grootste publieke aanhoudingen betreffen farmabedrijven Mylan, Shire, Valeant en Allergan, en niet te vergeten een goud-ETF.

Die goud-ETF kende sinds 2011, toen Paulson & Co er met miljarden inzat, een verlies van zo’n 32 procent.

Bronnen: Financial Times, CNBC

Foto: Flickr

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.