Gaat goud de kant van de cryptocurrencies op?

De goudprijs bereikte het hoogste punt in maar liefst zeven weken deze dinsdag. De Aziatische aandelenmarkten en de dollar verzwakten namelijk naar aanloop van de Britse verkiezingen en een vergadering van de ECB die later deze week zou plaatsvinden.

James Comey, de voormalige baas van de FBI, moet immers voor een senaatscommissie verschijnen voor de eerste keer. Die bijeenkomst is deze donderdag gepland. Ter herinnering: Comey werd ontslagen door Trump in mei terwijl er een onderzoek werd gevoerd naar de vermeende tussenkomst van de Russen in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Deze gebeurtenissen zijn allemaal van die aard dat ze de aantrekkelijkheid van de goudprijs als veilige haven enorm doen toenemen. Goud wordt immers gebruikt als indekking in tijden van politieke en financiële onzekerheid.

Heel veel zal uiteraard afhangen van de kapriolen van de Amerikaanse dollar. De goudprijs steeg op het nieuws met zo’n 0,8% tot 1289,30 USD per ounce. Eerder in de handelssessie werd een hoogtepunt bereikt van 1289,67 en meteen het hoogste peil sinds 149 april.

Er zijn zelfs een aantal analisten die parallellen zien tussen de enorme stijging van de cryptocurrencies en een mogelijke rally van de goudprijs. De cryptocurrencies stijgen in zekere zin ook omdat het vertrouwen in het systeem volledig verloren is gegaan. Dat heeft de jongste dagen en weken tot een echte blow-off fase geleid.

Voor de goud- en zilverprijs zijn we nog zo ver niet, maar niets belet dat beide edelmetalen in de komende weken een forse rally neerzetten.

Het sneuvelen van de grens van 1300 USD per ounce voor de goudprijs is in dat verband een zeer krachtige driver die niet te onderschatten valt. Beleggers houden deze grens beter goed in de gaten, want het is een cruciaal niveau. Gecombineerd met wat onrust op de beurzen kan de goudprijs dan snel hoger gaan en zilver met zich meetrekken.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999