Vuurwerk bij edelmetalen deze zomer?

De goudprijs heeft zin om door de 1300 USD per ounce te breken. De afgelopen dagen werd de ‘set-up’ daar immers al voor klaargemaakt.

Volgens een analist die gebaseerd is in New York, zou het immers best eens kunnen dat beleggers in edelmetalen zich deze zomer aan ‘vuurwerk’ mogen verwachten. De 60-daagse volatiliteit staat op 10% en is meteen het laagste sinds de 10-jarige bodem in 2014 aan 9%. Volgens Mike McGlone van Bloomberg Intelligence Unit, een grondstoffenanalist, kunnen we ons immers deze zomer wel eens aan vuurwerk verwachten bij de edelmetalen. Een uitbraak is immers best mogelijk.

Ondertussen zit de Bloomberg All Metals subindex op het laagste peil in drie jaar. Maar dat kan de goudprijs niet deren, want die steeg dinsdag tot het hoogste peil in zeven weken tijd. De zwakke Amerikaanse dollar en de vraag naar veilige havens ondersteunde het sentiment in belangrijke mate. Ondertussen bereikten de zilverprijzen het hoogste niveau in vijf weken en zitten ze in een opwaartse trend op middellange termijn.

De edelmetalen profiteren zoals gezegd van een aantal belangrijke gebeurtenissen deze week. Er zijn de Britse verkiezingen en de ECB-meeting in Europa. Ook is er het getuigenis van de voormalige FBI-chef James Comey deze donderdag.

Het is echter op de eerste plaats de meeting van de FOMC volgende week die de doorslag zal geven. Sinds de renteverhoging van 15 maart is de goudprijs immers al met 5,6% gestegen terwijl de aandelenmarkten ‘slechts’ 3,2% zijn gestegen.

Bij de volgende meeting van de Fed op 14 juni zullen de FOMC-leden de rentevoet met 25 basispunten verhogen. Dat is een waarschijnlijkheid van maar liefst 96%.

Je merkt het dus: het wil helemaal niet zeggen dat wanneer de rente stijgt, de goud- en zilverprijzen daardoor onder druk komen te staan!

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999