Fondsbeheerders zitten bullish op zilver

Fondsbeheerders hebben hun ‘bullish’ bets voor de zilverprijs fors opgetrokken. Dat blijkt althans uit de futures. Ze behouden doorgaans een status quo voor het zilver. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Commodity Futures Trading Commission. Die houdt al deze cijfers en analyses bij.

Tijdens de week tot 23 juli steeg de comex augustus goudprijs tot 1421 USD per ounce, terwijl september zilver fors steeg tot 16,476 USD per ounce.

De netto long of short positionering in de CFTC data weerspiegelt het verschil in het totale aantal bullish (long) en bearish (short) contracten. Traders houden deze cijfers nauwlettend in de gaten. Ze doen dit om na te gaan welke mood er heerst bij beleggers en speculanten, hoewel buitensporig hoge of lage cijfers door velen worden beschouwd als tekenen van overgekochte of oververkochte markten die rijp zijn voor een koerscorrectie.

Het cijfer toont dat de netto longs van fondsbeheerders in zilverfutures zijn gestegen tot 51.656 contracten ten opzichte van 27.764 de week voordien.

Zilver heeft immers een uitbraak geforceerd uit een zijwaarts evoluerend patroon, zegt een senior marktanalist.

Het metaal profiteert uiteraard net zoals goud van de vooruitzichten op lagere rentevoeten in de VS, ging Flynn verder. Mensen gaan opnieuw naar zilver kijken omdat ze het beschouwen als een alternatieve belegging.

Speculanten blijven netto longposities accumuleren en blijven hun shorts fors terugdraaien in zowel zilver as platina.