Fed houdt rente onveranderd

De Federal Reserve heeft de rentevoeten ongewijzigd gelaten aan het einde van de tweedaagse beleidsvergadering op woensdag. Dat zorgt er echter niet voor dat de Brexit vrees naar de achtergrond verschuift.

In Brits pond noteren de goudprijzen nu op het hoogtepunt van 2013. The Sun, nog steeds de grootste krant in het VK, kwam naar buiten als supporter van een Brexit. De kans dat de burgers van het VK nu zullen stemmen om de Europese Unie te verlaten op 23 juni aanstaande, wordt alsmaar groter.

Goudprijs in Brits pond ging deze week maar liefst 8,5% hoger, te rekenen vanaf 14 juni, en bereikte 911,05 pond. Het hoogste niveau sinds augustus wijst erop dat de vrees bijzonder hoog is. Een van de belangrijkste onlinedealers van edelmetalen in Duitsland rapporteert een van de beste weken ooit. BullionByPost maakte immers bekend dat een aantal zeer grote klanten aan het wachten zijn om orders te kunnen plaatsen.

Ondertussen neemt het aantal analisten dat 1400 USD in het vizier neemt, hand over hand toe. James Butterfill van ETF Securities voorspelt een prijsstijging van maar liefst 8,5% indien het VK ervoor stemt om uit de Unie te stappen. Een Brexit zou zeer gunstig zijn voor speculanten die het pond shorten, en dat zou waarschijnlijk een grote stijging van de goudprijs teweegbrengen, vertelde hij.

Beleggers die een veilige belegging willen, moeten op de eerste plaats ervoor zorgen dat ze niet blootgesteld zijn aan de foute tegenpartijrisico’s. Je ziet immers wat er kan gebeuren met bankdeposito’s. Daarvan hebben we in België recent de nodige voorbeelden van gezien.

Je kan dus gerust eens rondkijken in onze goudshop, waar we alles hebben om ervoor te zorgen dat je centen veilig blijven!

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]