ETF Securities erg positief voor goud in 2018

ETF Securities is een bekende uitgever van ETF’s, en in hun jongste outlook voor de edelmetalen schetsen ze een positief beeld.

Goud is immers een tool voor risicomanagement en een manier om waarde op te slaan. De rol van goud zal volgend jaar in 2018 nog veel belangrijker worden, zegt de uitgever.

Goud heeft volgens ETF Securities immers het potentieel om een dynamische en kostenefficiënte hedge te zijn in een beleggingsportefeuille, en kan beleggers beschermen tegen allerlei onbekende en bekende risico’s. Dat vertelde Maxwell Gold, directeur beleggingsstrategie bij ETF Securities.

De bandbreedte voor de prijzen van het gele metaal schommelen tussen 1445 en 1070 USD in functie van welk scenario volgend jaar de bovenhand haalt.

ETF Securities wijst immers uit dat de waarderingen hoog zijn en dat er steeds meer onzekerheid komt op de financiële markten. De volatiliteit is erg laag en de vraag naar goud als manier om risico af te dekken kan volgend jaar behoorlijk sterk toenemen.

In het meest positieve scenario kan goud volgend jaar stijgen tot maar liefst 1445 USD per ounce, en waarbij vooral de inflatie de stuwende kracht zou zijn.

In een bearish scenario zou goud kunnen dalen tot 1070 USD onder invloed van een Fed die steeds meer de balans gaat afbouwen in het nieuwe jaar.

Het basisscenario van ETF Securities wijst echter op drie renteverhogingen door de Fed volgend jaar, hogere USD en een hogere inflatie van zowat 2,6% op jaarbasis. Tegen die achtergrond zou de goudprijs moeten noteren in een bandbreedte van 1250 tot 1300 USD per ounce.

Ze vertelden er ook nog bij dat zilver het edelmetaal wordt om in de gaten te houden volgend jaar. Ook wij verwachten er veel van, want de waardering is erg laag ten opzichte van goud en zilver heeft nog een ferme inhaalbeweging te maken.

Gelukkig nieuwjaar en tot in 2018!

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]