Een munt door goud gedekt: het Gaddafi verhaal

Een uitwisseling van emails tussen de voormalige Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, momenteel presidentskandidate voor de Democraten, en haar adviseur Sid Blumenthal toont aan dat Clinton nauw betrokken was bij de westerse samenzwering tegen de Libische leider Muammar Gaddafi en zijn pan-Afrikaanse “gold dinar’ munt. Dat vertelt William Engdahl op de website Sputnik news.

Een e-mailcorrespondentie, die voordien geheim was maar onlangs werd vrijgegeven, werd teruggevonden op de illegale private server die werd gebruikt door de voormalige Minister van Buitenlandse Zaken. We moeten het situeren in het kader van de oorlog tussen Washington en Gaddafi. Dat toont aan waar de echte motivatie lag van het Amerikaanse establishment indertijd. In de e-mail die dateert van april 2011 geeft Blumenthal de reden aan waarom Gaddafi moest worden geëlimineerd.

De overheid van Gaddafi hield immers maar liefst 143 ton goud aan, en een gelijkaardige hoeveelheid in zilver. Dit goud werd verzameld voor de opstand en moest worden gebruikt om een soort pan-Europese munt op punt te stellen die zou gebaseerd zijn op de Libische gouden dinar, geeft de researcher aan

Gaddafi was niet de enige Arabische leider die zijn inkomsten uit olie wilde kanaliseren in fondsen die onder controle stonden van de overheid, in plaats van het toe te vertrouwen aan bankiers in Londen en New York. Dat zinde die bankiers helemaal niet, omdat het ging over biljoenen dollars.

In 2009 gaf Gaddafi, toen President van de Afrikaanse Unie, de landen op het Afrikaanse continent de mogelijkheid om naar een nieuwe munt te gaan, onafhankelijk van de Amerikaanse dollar, de gouden dinar.

Het initiatief kon naar het schijnt op veel bijval rekenen van Ben Ali in Tunesië en Moebarak in Egypte.

Het toont een ding aan: dat de suprematie van de Amerikaanse dollar langs alle kanten aangevallen wordt. Het spreekwoord dat degene die het goud heeft de wetten bepaalt, is meer dan ooit geldig.

Goud kan verdergaan op een rijke historie van 5000 jaar vertrouwen en waardeopslag.

Dat zal nog niet snel veranderen in de toekomst, en ook particulieren die hun vermogen willen beschermen, richten zich meer en meer naar goud en zilver. De forse verkopen van de edelmetalen sinds het jaarbegin tonen dat duidelijk aan.

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]