Een huis voor 2,6 ounce goud?!

We lazen onlangs een razend interessante bijdrage van de bekende goudkenner Egon Von Greyerz. Zijn visies zijn allesbehalve mainstream, en ze zetten aan tot nadenken. Wat hij onlangs publiceerde, zullen weinig mensen in Europa beseffen, maar vastgoed in de VS is bijzonder duur in vergelijking met goud. Of omgekeerd geredeneerd, goud is zeer goedkoop in vergelijking met Amerikaans vastgoed!

Op dit moment kost een gemiddeld huis in de VS om en bij de 265.000 dollar. Daar krijg je natuurlijk niet zo heel veel voor, het is maar een gemiddelde. Omgerekend naar goud is dat zo’n 7 kilo goud of 225 ounce.

Zoals Von Greyerz eerder al aanhaalde, verwacht hij voor de goudprijs een koers van maar liefst 10.000 dollar als je dat afzet in de valuta van vandaag. In hyperinflatoir geld zou dat wel eens veel hoger kunnen zijn. Tezelfdertijd verwacht hij dat de opgeblazen huizenzeepbel, die wordt aangevuurd door krediet, uit elkaar zal spatten. De huizenprijzen zullen volgens hem dalen met maar liefst 75% en soms zelfs tot 90%.

Een daling van de huizenprijzen met 75% zou een catastrofe zijn, maar het is verre van uit te sluiten. Aan dat niveau zal een huis niet langer 7 kilo kosten, maar 0,2 kilo of 7 ounce goud! In goud is de prijs dan gezakt met maar liefst 97% en kost het nog maar 3% van de prijs in 2016. Als je denkt dat dit onrealistisch is, dan moet je maar eens kijken naar wat er gebeurde in de hyperinflatoire depressies uit het verleden, zoals De Weimar Republiek.

Je moet ook niet denken dat je met hyperinflatie de koning bent en de waarde van je lening in nominale termen fors zal dalen. Dat is volgens Von Greyerz ook niet het geval. Integendeel, de kans is groot dat je dan geen job meer zal hebben en de lening niet meer zal kunnen afbetalen.

Als alles achter de rug is, dan zal je blij zijn dat je een voorraad fysiek goud hebt liggen. Naar de papieren prijs moet je niet te veel kijken, want die kan gemakkelijk onder de 1.000 dollar per ounce zakken. Houd er niet te veel rekening mee, en tel in ounces in plaats van in euro’s.

Je gemoedsrust zal er fantastisch bij varen! Ontdek vandaag nog in onze shop welke fysieke goud- en zilverbeleggingen we te bieden hebben.

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999