Een aanval op de 1300 USD?

De goudprijs was de afgelopen weken nogal wat gestegen, en technisch gesproken is het dan een feit dat we een overgekochte situatie kunnen krijgen. Dat was vorige week ook het geval en nadat de koersen kort de 1300 USD per ounce hadden aangetikt, gingen de prijzen lager. Analisten sluiten niet uit dat we op korte termijn opnieuw een aanval krijgen op dit psychologische belangrijke niveau.

Goud noteert op maandagochtend zo’n 0,5% hoger op 1291,40 USD per ounce en dat is een mooie stijging ten opzichte van enkele weken en maanden geleden. De sterkte van de Amerikaanse economie is ongelooflijk en dat uitte zich ook in het banenrapport. Een rentestijging zal er dus waarschijnlijk wel zitten aan te komen.

De technische parameters voor de goudprijs blijven op korte tot middellange termijn in elk geval bullish. Er is een serieuze verbetering te zien op de grafieken en hierdoor is er technisch wat meer duidelijkheid over het pad waar de goudprijs de komende weken en maanden zal over gaan.

De edelmetalen blijven over het algemeen zeer goed georiënteerd. Het ziet er dus naar uit dat we op korte termijn opnieuw de grens van 1300 USD per ounce gaan slopen. En daarna kan het bijzonder snel gaan. Dat is nu eenmaal de eigenschap van de goudprijs en dat geldt a forteriori voor zilver.

Bovendien blijft het klimaat ook algemeen gunstig voor de goudprijs. Een sterke volatiliteit voor de aandelenkoersen en de rest doet zijn werk uiteraard.

Goud zit klaar om uit te breken en de 1300 USD per ounce moeten we absoluut in de gaten houden. Wanneer de 1400 USD doorbroken wordt, is het alle hens aan dek…