Echte handelsoorlog op komst?

Trump meent het blijkbaar met zijn handelsoorlogen, want hij dreigt met nog eens 82 miljard USD importheffingen op te leggen op Chinese producten die de VS binnenkomen. Of dat allemaal wel goed zal aflopen, is nog maar de vraag.

Beleggers in goud laten het alvast niet aan hun hart komen. Zij beseffen immers dat goud een van de weinige manieren is om je in te dekken tegen dergelijke calamiteiten op de markten. Ook zilver speelt die rol. Zilver is zelfs nog veel meer ondergewaardeerd dan grote broer goud. Het is onvoorstelbaar hoeveel waarde er in zilver zit op dit moment.

Beleggers die nieuwe posities willen innemen in het edelmetalencomplex, moeten niet twijfelen: naast goud is zilver de place to be. Het is niet alleen schromelijk ondergewaardeerd, het is ook een turbo op de goudprijs.

Wanneer je zoals wij heel positief bent voor de evolutie van de edelmetaalprijzen, dan kan je niet omheen zilver. De verhouding inzake waarde tussen goud en zilver is op dit moment compleet zoek, en daar kunnen slimme beleggers absoluut hun voordeel mee doen.

Een handelsoorlog is op dit moment vooral een uiting van de verregaande instabiliteit in het wereldwijde geopolitieke en financiële systeem.

Aan de oppervlakte ziet alles er nog vrij rustig uit, maar het systeem is intrinsiek onstabiel. Zilver en goud blijven met voorsprong de beste manieren om je als belegger hiertegen te wapenen.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999