EBay consument gaat deze kerst voor edelmetalen

Kerst staat voor de deur. Maar voor die tijd moeten eerst nog de kerstinkopen worden gedaan.

In plaats van het gebruikelijke speelgoed ziet EBay iets anders dat dit jaar erg goed verkoopt: edelmetalen.

EBay geeft aan dat per dag vaak tussen de $1 a $2 miljoen aan edelmetalen verhandeld wordt op haar platform, richting de feestdagen pieken die aantallen. Op donderdag bood de online marktplaats een deal aan op goudstaven en verkocht daarmee zo’n $1.000 aan goud per minuut.

Ten opzichte van oktober steeg EBay’s bruto verkoopvolume in edelmetalen met 27% en het bruto verkoopvolume is ten opzichte van vorig jaar zelfs met 60% gestegen. Het bedrijf schrijft die stijging deels toe aan de daling van de goudprijs.

Ook zilver is een hot item onder EBay gebruikers. Vorig weekend verkocht het in slechts één dag 2500 rollen “20 Silver American Eagles”. Dat vertaald zich naar een bruto verkoopvolume van meer dan $850.000 oftewel 50 ounces fysiek zilver die elke minuut werd verkocht.

EBay legt tegenwoordig extra nadruk op edelmetalen om zo gebruik te maken van de toenemende interesse. Naast individuele verkopers van edelmetalen heeft EBay daarom ook deals gesloten met een aantal grote online retailers van edelmetalen, waaronder de Royal Canadian Mint, Apmex en Bay Precious Metals. Zij verkopen via de website speciale munten.

Zo worden er Sneeuwwitje munten gecreëerd door de Royal Canadian Mint, een Star Warscoin door ModernCoinMart en wordt er een speciale Superman munt aangeboden.

Toch blijken de meeste kopers mannen te zijn tussen de 40 en 65 jaar. Het zijn onder andere verzamelaars, beleggers en mensen die edelmetalen kopen om ze om te smelten om sieraden te maken.

Terwijl EBay aangaf dat de waarde van edelmetalen op de lange termijn het allure van de metalen verhoogt gaf het niet aan of stijging in geopolitieke spanning een reden van grotere verkoop kon zijn.

Woordvoerder voor EBay Ryan Moore:

When the spot price of gold and silver drops, bullion purchases tend to rise. A drop in the price is often what drives those who have been considering investing in bullion off the fence. For those who purchase on bullion on eBay, we’re seeing a significant number of these same people make repeat purchases

Bron: CNBC

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999