Duitsland als gidsland?

De prijs van aardgas in Europa, steeg gisteren flink. De toename van de prijs op één dag per eenheid, was groter dan de volledige prijs van datzelfde aardgas twee jaar geleden.
Sinds 1 januari 2020, amper 2,5 jaar geleden, noteert de prijs nu ongeveer 17x hoger!
(bron prijsdata: NATGAS EU Dutch TTF future contract, als benchmark voor Europa)
Bloomberg meldt vandaag ook dat de gasprijs sinds de start van vorig jaar (2021) maal 8 gegaan is en dat het gevaar voor een recessie EN tegelijkertijd bijkomende inflatie hoog is.
(art. Bloomberg zie: https://www.bloomberg.com/global-energy-crisis-just-got-even-worse-here-s-why?srnd=premium-europe )Het is overduidelijk dat de acties van de politiek op gebied van energie de laatste jaren, ons nu allemaal in de miserie aan het storten zijn.

Onze rijkdom is immers enkel en alleen te danken aan goedkope energie en die rijkdom is nu in sneltempo aan het afkalven. Alsof een schuldenbubbel al niet erg genoeg was natuurlijk…

Hoe snel zakken we nu weg?

Kijk maar naar Duitsland, de industriële motor van de Eurozone. Voor het eerst sinds maart 1991, had Duitsland in mei 2022 een handelstekort!

Je kan ons waarschijnlijk veel wijsmaken, maar dat is niet goed!

Een krimpende economie, gecombineerd met hoge inflatie, dat is een nachtmerrie scenario voor zowel spaarders als beleggers. Spaargeld, aandelen en obligaties onder druk! Het is van de jaren 1970 geleden dat we dit nog op grote schaal meemaakten.

Tegelijkertijd zitten we met fysiek edelmetaal bijzonder comfortabel. Zoals u wellicht weet is fysiek goud één van de weinige activa die in 2022 in euro nog gewoon in de plus staat, zelfs nu heel wat liquiditeit wereldwijd uit de markten gehaald werd.

Waar we nu geduldig op wachten, is het moment waarop Centrale Banken het geweer van schouder gaan veranderen. Vandaag spreekt de ECB misschien wel nog over renteverhogingen en het afbouwen van het balanstotaal, maar het eindspel wordt opnieuw het tegenovergestelde, geld bijdrukken.

De euro wordt hiervan het slachtoffer, want ze gaan veel moeten bijdrukken…

Wij zijn bijzonder benieuwd naar de reactie van zowel goud als zilver wanneer de voet van de rem zal gaan, en er opnieuw extra geld gedrukt wordt.

Fysiek goud aankopen om jezelf te beschermen tegen inflatie is gemakkelijk.

Beslis eerst zelf hoeveel % van je vermogen je vandaag in Goud wil aanhouden en kies vervolgens simpelweg je munten of baren. Wij zorgen voor de rest!
(tip bij de baren: Valcambi Zwitserland)

NIEUW: Onze splinternieuwe website www.goud999safe.com staat nu helemaal live!

Elke aankoop wordt automatisch veilig en verzekerd opgeslagen en opnieuw verkopen kan ook weer online vanuit een beveiligde account. Neem zeker eens een kijkje!Tot binnenkort!

Het goud999 team!
T: +32 11 960 400 E: info@goud999.com

P.S.  Zilver – korte update.

De zilvermarkt is veel kleiner dan de goudmarkt en zilver heeft een stuk industrieel gebruik. Bijgevolg heeft zilver wel wat meer last gehad van de afnemende liquiditeit wereldwijd en noteert nu -6% sinds de start van het jaar.

Geen man overboord en zilver is zo uiteindelijk de grote stijging (meer dan 100%) uit 2020 nog aan het verteren. Frustrerend dat dit zo lang moet duren natuurlijk, maar het heeft niet alleen nadelen: De Goud/zilver ratio noteert intussen opnieuw aan 91!
(de goud/zilver ratio is niets meer dan de goudprijs gedeeld door de zilverprijs en het zegt dan iets over de relatieve prijzen van beide metalen onderling)

Elk getal boven 80 voor die goud/zilver ratio, was de afgelopen 200 jaar een bijzonder interessant aankoopmoment! Dat is een bijzonder sterk track record.

Tip1: Fysiek Zilver aankopen kan nu ook via goud999safe, meteen veilig opgeslagen en zonder btw! Of hier op de website van goud999.
Tip2: De 1kg coin bars zijn voor levering nu de beste deal!
(per gram gerekend goedkoper dan de prijs van de 1 ounce munten)