Dubbel voordeel voor zilver!

De kortetermijnbeleggers in edelmetalen blijven zich sterk richten op de volgende Fed-meeting, die waarschijnlijk een renteverhoging in de VS zal aankondigen. Toen de wereldwijde financiële crisis in 2008 hard toesloeg, verlaagde de Fed de rentevoeten agressief tot een niveau van bijna nul, en werd dat gedurende zeven jaar aangehouden. De Fed heeft de rentevoeten slechts één keer verhoogd tijdens de huidige herstelfase in december 2015. Het is best mogelijk dat er in december een renteverhoging komt van 25 basispunten.

Edelmetalen kunnen het op korte termijn dan een beetje moeilijk krijgen, maar dat zou een prima instapmoment zijn indien dit gebeurde. Voor goudbeleggers op lange termijn zou het een uitstekende aankoopgelegenheid zijn.

Dat de fysieke vraag enorm sterk blijft, blijkt trouwens heel duidelijk uit de verkoop van gouden Eagles. Die verkoop is in de eerste helft van dit jaar met maar liefst 84% gestegen, volgens de cijfers van de World Gold Council. De wereldwijde vraag blijft ook bijzonder sterk. In de eerste helft van 2016 bedroeg de beleggingsvraag naar goud 2335 ton, en dat ligt 16% hoger dan het vorige record in de eerste helft van 2009, toen de markt middenin een wereldwijde financiële crisis zat. De Amerikaanse en Europese beleggers deden enorme inspanningen om aan fysiek goud te geraken, schreef de World Gold Council.

Beleggers over de hele wereld blijven immers koortsachtig op zoek naar manieren om hun beleggingen te verzekeren. Goud als veilige haven blijft daarom populairder dan ooit. Het is een manier om vermogen op te bouwen en een hedge tegen toekomstige inflatie.

De zilvermarkt profiteert van zijn status als zowel een edelmetaal met beleggingsvraag, als een industrieel metaal met verregaande toepassingen in de maakindustrie en elektronicasector. Het aanbod van zilvermijnen zal dit jaar en volgend jaar naar verwacht dalen, en dat is uiteraard gunstig voor de prijs. HSBC verwacht zo een aanbod/vraag tekort van 213 miljoen ounce dit jaar!

Kijk rond in onze shop en ontdek de beste opportuniteiten op het vlak van fysiek goud en zilver.

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999