Druckenmiller doet een van zijn grootste investeringen

Stanley Druckenmiller doet zijn op een na grootste investering in een hedge fund ooit, zo berichten Bloomberg en Business Insider. Druckenmiller investeert in een kersvers hedge fund opgericht door twee portfolio managers die eerder voor George Soros werkten.

Het zal Druckenmiller’s grootste investering zijn sinds hij in 2011 met 1 miljard dollar PointState Capital ondersteunde. David Rogers en Joshua Donfeld, die eerder dit jaar bij George Soros “family office” vertrokken, zijn bezig met de lancering van een fonds genaamd Castle Hook Partners. Rogers en Donfeld vertrokken bij Soros wegens meningsverschillen met CIO Ted Burdick.

Hoewel de oprichters van Castle Hook klaarblijkelijk niet geheel op een lijn liggen met Soros zouden zij wellicht toch nog een investering kunnen verwachten van de levende legende. De oude Soros lijkt weer zelf actief bezig op de markt en heeft vooral een erg negatief beeld over de Chinese economie. Het Castle Hook team zal zich echter meer bezig gaan houden met grondstoffen, iets waar het team wel brood in ziet.

Deponeringen bij de SEC gaven eerder aan dat ook Soros Fund Management brood ziet in grondstoffen en dan met name goud. Het kocht meer dan 19 miljoen aandelen van goudmijnbouwbedrijf Barrick Gold Corp aan. Daarnaast nam het 1 miljoen opties op de SPDR Gold Trust ETF. Maar dat gezegd zijnde lijkt Soros niet bepaald alle zinnen op goud te zetten, misschien dat Rogers en Donfeld daar misschien wel het meeste in mening verschilden.

De aanhoudingen in Barrick betreft inderdaad Soros’ grootste positie, maar het totale goudcomponent in zijn gehele portfolio is kleiner dan de, door portfolio managers algemeen aanbevolen, 10 procent. Soros portefeuille bestaat uit een enorm breed scala. Dat gaat van technologiebedrijven naar biotech tot aan energiebedrijven.

Wellicht staan de mannen van Castle Hook Partners dus dichterbij haar belangrijkste investeerder Druckenmiller.

Druckenmiller is in ieder geval een groot voorstander van het gele metaal. Hij deed vorig jaar een investering van maar liefst 300 miljoen dollar in de SPDR Gold Trust ETF. Enkel daarmee zette hij 20 procent van zijn vermogen op goud en het betrof daarmee zijn grootste positie. Een positie die sinds die tijd flink is gegroeid wegens de flinke stijging van het edelmetaal dit jaar.

Bronnen: Business Insider, Wall Street Journal, Financial Post, Bloomberg

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]