Diversificatie: ook bij edelmetalen!

Diversificatie is een slimme beleggingsbenadering. Dat geldt niet alleen in een aandelenportefeuille, maar ook en zeker in een edelmetaalportefeuille.

Van 2000 tot 2011 ongeveer noteerde platina met een premie tegenover goud. Momenteel is de situatie echter omgekeerd, en noteert platina met een discount of korting tegenover goud. Op dit moment is platina zo’n 280 dollar goedkoper per ounce. Dat betekent dat platina goedkoop is in vergelijking met goud sinds begin 2000.

Als belegger die gericht is op de lange termijn en die naast goud en zilver ook een ander edelmetaal in de portefeuille wil opnemen, is platina een mooie diversificatie.

Je kan platina kopen in de vorm van staven en munten, en het edelmetaal geniet ook van aanzienlijke industriële toepassingen over de hele wereld. Platina wordt bovenal vaak gebruikt in de automobielsector. Het wordt ook gebruikt door tandartsen, horlogemakers, in pacemakers en andere medische toepassingen.

De vraag naar platina stond dit jaar onder stoom. In de eerste jaarhelft van 2016 steeg de verkoop van platina munten met 98% op jaarbasis, volgens statistieken van het GFSM team bij Thomson Reuters.

Deze zomer was er bij de Amerikaanse Mint plots een enorme honger naar platina munten.

In juli begon de Amerikaanse Mint voor het eerst in twee jaar platina munten te verkopen, en een maand later was de hele voorraad uitgeput.

Platina is dus ook een manier om te profiteren van het potentieel van edelmetalen, maar je krijgt er een edelmetaal bij dat zijn eigen dynamiek heeft.

Op een bepaald moment zal de korting tegenover goud verminderen, en dankzij de industriële toepassingen van platina zal de vraag stevig ondersteund worden.

Wist je dat wij ook prachtige platina munten verkopen in onze shop? Kijk eens rond, je zal verbaasd zijn hoe mooi ze zijn!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999