Dit is helaas nog steeds realiteit!

Wie al eens naar Discovery Channel kijkt, heeft in het verleden zeker Gold Rush al gezien.

Meer recent loopt er op Discovery Channel een spin off van Gold Rush, namelijk Parker’s Trail. In deze serie volgt men Parker Schnabel, een populaire goudmijner, in de zoektocht naar goud, buiten het voor hem vertrouwde Alaska.

Dit seizoen is Parker op zoek naar goud in Papoea-Nieuw-Guinea. Discovery publiceerde gisteren op Youtube de onderstaande “teaser”.

De manier waar er in deze video (vandaag nog!), met het hoog toxische kwik wordt omgegaan bij het winnen van goud door de lokale bevolking, is zonder meer schokkend.

Hoe kan je nu zeker zijn dat, wanneer je goud wil aankopen, dat je dergelijke praktijken NIET steunt?

In het verleden was zoiets quasi onmogelijk en van al het goud dat ooit werd gedolven is er een hele boel al heel lang geleden naar de wereldmarkt gekomen. Naïef moeten we nooit zijn…

Maar je hebt vandaag wel degelijk de optie om te gaan voor goud dat op verantwoorde wijze werd gedolven!

Zowel de LBMA als de grote internationale producenten van gouden munten, hebben allemaal een “responsible precious metals program” aangenomen, waarmee ze het grootste stuk van de handel in edelmetaal in de wereld in de goede richting duwen.

Alle munten van de internationale munthuizen en alle goudbaartjes van LBMA producenten, voldoen vandaag aan veel strengere normen dan in het verleden.

Zijn daarmee alle problemen van de baan?

Natuurlijk niet, we schreven hierboven al dat naïef zijn niet hoeft. Zo gaat het goudklompje in het filmpje NIET in de vuilbak gekieperd worden omdat de ontginning bijzonder schadelijk was voor het milieu!

Maar je kan er wel zeker van zijn dat jij dat bewuste goudklompje niet aankoopt!

ALLE goudbaren die je HIER kan vinden, voldoen aan de normen van responsible mining. (LBMA producenten)

Maar dus ook de grote munthuizen hebben hun eigen “responsible sourcing” programma en dat betekent dat de bekende nieuwe gouden MUNTEN ook voldoen en “ok” zijn!

Daar kan je zeker eens kijken naar de nieuwste toevoeging aan de 1 ounce gouden “Call of the Wild” serie. De MOOSE is onze tip. Indien je slechts 1 gouden munt aankoopt in 2019, dan is deze Moose je keuze!