De sterkste periode voor het goud moet nog komen!

Je zou het niet meteen denken als je kijkt naar de geweldige prestaties die de goudprijs in de eerste helft van dit jaar heeft neergezet, maar het najaar ziet er mogelijk nog beter uit!

Dat heeft veel te maken met de zogenaamde seizoensgebonden prestaties van het goud. De prestaties van het goud, 28% tot het einde van juli zijn geweldig te noemen. Hoe ziet de rest van het jaar er dan uit?

De sterke seizoensgebonden performance van het goud doet het beste vermoeden. Goud doet het doorgaans nog veel beter in het najaar dankzij de aankopen die afkomstig zijn van festivals in het Midden-Oosten, India en China, alsook Kerstmis in het Westen.

De prestaties van het goud in de zomermaanden zijn doorgaans behoorlijk zwak. Er gebeurt in feite niet veel. Dat begint er helemaal anders uit te zien vanaf september. Dan tekent goud voor de beste prestaties van het jaar. Van alle maanden is september trouwens de beste, maar de hele herfstperiode is in feite bijzonder mooi.

Ook in deze periode doen de goudmijnen het dan extra goed. Die hebben al een geweldige prestatie neergezet, maar ook daar ziet het najaar er veelbelovend uit.

Beide presidentskandidaten in de VS zullen geheid de monetaire sluizen wagenwijd openzetten. Een renteverhoging zit er nog niet aan te komen. Het extreem soepele monetaire beleid zal nog wel een tijdje aanhouden, en zoals iedereen weet is dat erg ondersteunend voor de prijzen van grondstoffen en reële activa in het algemeen, waaronder dus ook goud en zilver.

Hoe kan je daar als goud- en zilverbelegger nu op inspelen? Je kan nu al stilaan beginnen te kopen, en eens nagaan welke favoriete zilver- en goudmunten je graag zou willen hebben. Die kan je dan rustig aan accumuleren.

Kijk eens rond in onze goudwinkel, en koop regelmatig wat bij. Zo middel je je aankoopprijs uit en koop je nooit aan de hoogste koers. Een aanrader om op die manier goud en zilver te verwerven!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999