De oorlogsretoriek van Trump

Het is zover: Trump is president van de VS. De speech die we hem afgelopen vrijdag hebben zien afgeven, loog er niet om: Trump zette alles en iedereen op zijn plaats. Het was een regelrechte oorlogsverklaring tegen de heersende klasse van de Verenigde Staten. Zelfs Obama kreeg onrechtstreeks een stevige veeg uit de pan.

Trump maakte pijnlijk duidelijk dat de vijanden van Trump iedereen is die tegen hem is: globalisten, neoliberale economen, neoconservatieven en andere mensen die de VS niet centraal willen stellen.

Wie erop gehoopt had dat de speech van Trump een ander geluid zou laten horen dan voor de aanstelling, was eraan voor de moeite. De gevolgen lieten zich raden: de aandelenkoersen gingen lager en goud en zilver gingen hoger. In de komende maanden zit het er aan te komen dat beleggers gaan beseffen dat ze de aandelenkoersen te hoog hebben gestuwd. Het beleid van Trump levert ongelooflijk veel risico’s op voor beleggers: niet alleen op het vlak van geopolitiek, maar ook op puur economisch vlak. Denk er maar eens aan welke gevolgen het kan hebben als Trump mensen binnen de VS echt tegen elkaar gaat opzetten, en er een mini burgeroorlog uitbreekt? Of wat er gaat gebeuren indien het beleid van Trump, gericht op infrastructuuruitgaven, de inflatie werkelijk hoger stuwt?

Inflatie is zoals tandpasta: zodra ze uit de tube is, krijg je ze er nooit meer uit. Beleggers moeten zich op dit moment beschermen tegen inflatie en andere geopolitieke risico’s. Het voordeel is dat de kostprijs van een dergelijke verzekering op dit moment erg laag is. Beleggers denken immers allemaal dat het allemaal wel zal meevallen en dat de groei gaat stijgen zonder dat de inflatie ontspoort. Hier zouden we nog maar niet zo zeker van zijn.

Bescherm je dus vandaag nog met mooie gouden en zilveren munten die je veilig kunt opslaan, en later eventueel gemakkelijk kunt verkopen. Dit is de beste financiële bescherming die je voor jezelf en je gezin kunt aanschaffen. Wacht er niet te lang mee en handel vandaag nog.

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]