De eerste kans om de rally verder te zetten, hier en nu!

Vrijdag 25 oktober 2019.
Deze voormiddag zien we de zilverprijs in euro een mooie beweging maken:
klik op de grafiek voor een grotere weergave.
Een stijgende koers is natuurlijk altijd leuker om naar te kijken… Maar nu breekt de koers ook nog eens naar boven uit, wanneer je de correctie van de zilverprijs in euro sinds 4 september afbakent met een neerwaartse trendlijn….
klik op de grafiek voor een grotere weergave.

De neerwaartse trend sinds die top van 4 september 2019, die wordt zo doorbroken. Dat gebeurt ook net op het moment dat de RSI (Relatieve Sterkte Index – onderaan de bovenstaande grafiek) opnieuw boven het 50-niveau uitstijgt.Van zodra de RSI boven 50 uitstijgt, draait de trend opnieuw naar positief.

Dit is dus heel simpel de eerste echte kans om de rally die in juni startte, gewoon weer verder te zetten!

Nog een reden waarom dit nu al opnieuw positief kan uitdraaien?

De correctie sinds september, die heeft intussen een heel stuk van de daaraan voorafgaande stijging gecorrigeerd.
Wanneer we de “fibonacci retracements” op de onderstaande grafiek zetten, kan je dat zelf zien:

klik op de grafiek voor een grotere weergave.
38,2%  van de voorafgaande rally is gecorrigeerd (en dat is het eerste belangrijke fibonacci niveau)… DAT KAN GENOEG ZIJN!Afgelopen zomer zagen we de zilverprijs een keer echt “vertrekken” en op dat moment moest je je reppen om erbij te zijn.
Zo steeg de zilverprijs in juni met +3,3%, in juli met +9,3%, in augustus met +13,6% en dan de eerste dagen van september nog eens met +7%.Wie toen twijfelde, die heeft in veel gevallen de rally gewoon gemist want de koers bleef “weglopen”.

“Gelukkig” kwam deze correctie dus… Het zijn ook net die correcties die een stierenmarkt de noodzakelijke afkoeling bezorgen, om de rally op lange termijn gezond te houden.

Vandaag zien we bijgevolg een eerste echte kans om de correctie achter ons te laten.
“Zeker” gaan we pas zijn wanneer de koers het niveau van 4 september overschrijdt, maar dan staan we ook weer minstens 10% hoger…

Vandaar dat het vandaag en de komende dagen een goed idee kan zijn om wat fysiek zilver bij te tanken. Dit doe je bij voorkeur met Zilver vrij van btw.

Ons basis idee is en blijft heel duidelijk dat de stierenmarkt van zilver, dankzij de uitbraak van juni, steviger in het zadel zit.

De top begin september was in dat opzicht “nodig” om het sentiment wat af te koelen, beleggers voelden zich immers eind augustus veel te comfortabel bij zilver.

Stierenmarkten lopen op lange termijn en onderweg is bijlange niet iedereen positief, beleggers maken zich constant zorgen, de hele rit naar boven zelfs… In het Engels: “bull markets climb a wall of worry”

Met zilver vrij van btw, automatisch meteen opgeslagen via SPM Safe, koop je nu het meeste fysiek zilver voor je geld!

Meer info?
Contacteer ons via T:+32 (0) 494 40 20 20, via de CHAT functie op onze website of via e-mail!
Tot binnenkort!

P.S. We kunnen vandaag een nog heel beperkt aantal exemplaren van zowel de Zuid Afrikaanse BIG FIVE LION Zilver B.U. als nu ook de BIG FIVE ELEPHANT Zilver B.U. aanbieden.

Voor wie deze reeks nu pas ontdekt: Dit zijn de eerste twee uitgiften in een reeks van vijf. De Big Five uit Zuid-Afrika wordt in februari 2020 aangevuld met de Zwarte Neushoorn.

Dit zijn bijzonder interessante verzamelmuntjes, binnen ieders budget. (onze website kent ook automatisch gratis verzending toe bij aankoop van minstens 10x de Lion en/of de Elephant)

Onze tip: In februari gaan zowel de Elephant als de Lion reeds lang uitverkocht zijn, zorg dat je er nu bij bent!!!