De aandelenmarkt wordt gek: wat nu?

Het is ondertussen zover: de Dow Jones staat op 22.000 punten! Iedereen lijkt de aandelenmarkten wel te omarmen. Je leest overal bijzonder goede commentaren en de bedrijven lijken overal wel in topvorm te zijn. Het ziet er niet naar uit dat er nog iets kan misgaan, of wel?

Augustus is doorgaans wel een moeilijke en zelfs gevaarlijke maand voor de aandelenmarkten. Denken we bijvoorbeeld maar aan 24 augustus 2015, toen China de wereld op z’n kop zette door zijn valuta te devalueren. Hierdoor leden de wereldwijde aandelenmarkten verliezen van zowat 10% op één dag tijd. De VIX-index steeg met maar liefst 90% boven de 50 als graadmeter voor de angst en onzekerheid die er toen heerste.

Hoewel het verleden geenszins een kopie is van de toekomst, zit er wel degelijk een redenering achter het feit dat de aandelenbeurzen in de maand augustus extra gevaarlijk en zelfs volatiel zijn.

Maar goud blijft er relatief goed bij liggen. Zo steeg goud in de laatste handelsweek van juli voor de derde opeenvolgende week. Hoewel de prijzen een boost lijken te krijgen van de rakettesten die er uitgevoerd worden in Noord-Korea, waren de dalingen van de Amerikaanse dollar zeker ook een gunstige factor. Een bbp-rapport dat op vrijdag werd vrijgegeven zou naar verluidt de dollar helpen verzwakken en de goudprijs pijn doen, maar analisten vonden weinig redenen in het rapport waardoor de Fed zijn voorzichtige agenda van trage renteverhogingen zou aanpassen.

Je bent in deze omstandigheden dus maar beter op je hoede als belegger. De aandelenwaarderingen zijn bijzonder hoog en bij de minste tegenslag kan er iets serieus fout gaan op de aandelenmarkten.

Je bent dus beter af met goud en zeker met zilver. Deze activa zijn momenteel verre van populair en zeker zilver doet het helemaal niet goed. Dit edelmetaal is zelfs het goedkoopst in vele decennia. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan!

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999