CPM verwacht gemiddelde goudprijs van 1300 USD in 2019

CPM Group denkt dat de goudprijzen volgend jaar zullen stijgen naarmate de Federal Reserve het tempo van haar rentevoeten vermindert, maar de consultant verwacht dan weer niet dat het gele metaal ook niet spectaculair zal presteren, aangezien de economie sterk zal blijven.

CPM Group denkt dat de goudprijs in het eerste kwartaal tot 1300 USD zal stijgen en een gemiddelde zal bereiken van 1295 tot 1300 USD per ounce voor het volledige jaar. Dat zegt althans Rohit Savant, directeur research bij de consultant.

De vraag naar het goud zal sterk moeten  blijven in het eerste kwartaal als gevolg van seizoensfactoren, die gekoppeld zijn aan vieringen in enkele belangrijke goud kopende landen. Bovendien gaf hij verder nog aan dat het er naar uitziet dat de Fed haar tempo van renteverhogingen zal afbouwen.

Dat zal positief zijn voor de edelmetalen. Maar al dit gezegd zijnde, denkt de analist nu ook niet meteen dat we ons moeten klaarmaken voor een agressieve rally van de edelmetaalprijzen.

De gemiddelde goudvoorspelling van de consultant voor zilver ligt rond de 15,20 tot 15,25 USD per ounce volgend jaar. Goud zou op verschillende manieren toch moeten kunnen profiteren van een aantal factoren in de Amerikaanse economie, indien de groei en de monetaire verstrakking vertragen.