Commerzbank ziet veel potentieel in goud

Commerzbank stelt op dat de robuuste vraag in goud ETF’s verantwoordelijk zou kunnen zijn voor de recente stijging van het gele metaal. De bank merkte op dat de daling van de dollar en de recente daling van de rentevoeten ook in de kaarten kan hebben gespeeld van veilige havens.

De Duitse investeringsbank schreef in een recente update: “Goud steeg in mei met bijna 8% en zette daarmee de beste maandelijkse stijging sinds juli 2020 neer. Dit werd in de hand gewerkt door robuuste ETF-aankopen, die volgens Bloomberg in totaal 49 ton bedroegen. Dit was de eerste maandelijkse instroom sinds januari en de grootste sinds september 2020.”

En ze vervolgt: “Gezien de hoge inflatie die de komende maanden wordt verwacht en de scherp negatieve reële rentevoeten die daar het gevolg van zijn, zou de vraag onder ETF-beleggers hoog moeten blijven, waardoor goud extra stimulans krijgt.”

Verder verwacht de Duitse bank dat de goudprijs tegen het einde van dit jaar richting 2000 dollar per ounce zal stijgen.

Dat is uiteraard erg plausibel en prima nieuws voor ons!

Het is een zeer realistisch scenario omdat de reële rentevoeten gedaald zijn. De nominale rentevoeten zijn gestegen maar de inflatie nog meer, en we weten allemaal dat een negatieve rentevoet bepalend is voor de prestaties van de goudprijs op termijn.

Bron: Kitco.com