China wordt grote speler op wereldwijde zilvermarkt

China zal een belangrijke rol gaan spelen op de wereldwijde zilvermarkt de komende jaren, zowel als een industriële afnemer als een zilvermijner. Dat blijkt uit een verslag dat het Silver Institute woensdag heeft vrijgegeven en dat te lezen stond op Kitco.com.

Het verslag werd vrijgegeven op de internationale zilverconferentie in Shenzen. Het verslag gaf aan dat China veruit de grootste verbruiker is van zilver ter wereld, en de afgelopen jaren goed is geweest voor 18% van de wereldwijde productievraag. Bovendien werd gesteld dat China het derde grootste zilverproducerende land is, en is ook een belangrijk land voor de verwerking van primaire grondstoffen over de hele wereld.

De Chinese vraag vanuit fotovoltaïsche cellen die zilver nodig hebben, is de afgelopen jaren gestegen tot een geschatte 65 miljoen ounce in 2017. In feite gebeurt meer dan 70% van de wereldwijde productie van zonnepanelen in China en kunnen de lokale producenten van poeder enkel een gedeelte van het poeder voorzien. Daarom zijn we afhankelijk van geïmporteerd zilver voor de vereisten.

Bovendien zijn er een aantal hoogstaande en hoogwaardige toepassingen die sterk gaan groeien de komende jaren. Denken we maar aan touchpanelen, leds en de uitrusting die gebruikt wordt voor het genereren van elektriciteit. De Chinezen zullen naar schatting 78 miljoen ounce zilver gebruiken in 2017 en de voorspellingen zijn dat dit gematigd zal toenemen.

Zilver is enorm goedkoop en vooral een grote Monsterbox is bijzonder interessant op dit moment!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999