Bubbel op de huizenmarkt

Alle activaklassen zijn vatbaar voor een zeepbel. Van de tulpenbubbel in Nederland in de Jaren 1600 tot de Zuidzee bubble in Groot-Brittannië in de jaren 1700 tot de dot com mania in 2000, de geschiedenis is altijd vol zeepbellen. Ze hebben één ding gemeen: ze ploffen altijd!

Als je kijkt naar de huizenmarkt in de Verenigde Staten vandaag, dan doet dat fors denken aan wat we zagen in de jaren 2000. De huizenzeepbel van tien jaar geleden lijkt weer helemaal terug te zijn. De Fed houdt nog steeds een beleid aan van ultralage rentevoeten

Zo is de mediaanprijs van een nieuw huis fors gestegen: met namelijk 16,8% tot 345.800 USD. Dat is een all-time high in de VS!

Met andere woorden: de huizeninflatie is terug van weggeweest in de VS, en hoe. Het tempo waarin de prijzen van huizen stijgen, is zeker even snel als toen de huizenbubbel op zijn hoogtepunt zat.

Volgens verschillende economen zijn de huizenprijzen opnieuw op weg om een enorme zeepbel te gaan vormen. De huizeninflatie zal ook niet ophouden tot de Fed de rentevoeten in een forser tempo optrekt. De Fed zegt dat ze de rentevoeten niet sneller kan optrekken omdat dan de arbeidsmarkt onder druk kan komen te staan.

Als we kijken naar het hoogste segment van de markt, dan zie je dat de ultrarijken heel wat hoogwaardig vastgoed hebben gekocht in de regio rond New York. Daar verkopen deze dure appartementen als zoete broodjes.

Kan dat nog blijven verder duren? Een zeepbel ontploft altijd op een bepaald moment, maar je weet niet hoe of wanneer.

Op de markten hangen de prijzen van financiële activa allemaal aan elkaar vast. Dat neemt niet weg dat er altijd activaklassen zijn die ondergewaardeerd zijn.

Goud en zilver zijn daarvan de perfecte voorbeelden. Ten opzichte van vastgoed zijn deze activaklassen aanzienlijk ondergewaardeerd. Dit is een prima moment om deze edelmetalen in portefeuille op te nemen. Door de daling van de dollar kunnen goudbeleggers in euro deze nog iets goedkoper oppikken.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999