Bombay Stock Exchange blijft langer open wegens goudgekte

Foto: Flickr

Goud blijft rond het 200-daags voortschrijdend gemiddelde koersen, een niveau dat vaak gebruikt wordt om toekomstige bewegingen te voorspellen.

Begin deze maand ging goud voor de eerste keer sinds februari onder het 200-daags voortschrijdend gemiddelde. Commerzbank AG analist Carsten Fritsch:

The question now is whether this will remain the case as physical buying ebbs away after Diwali

Goudaankopen in India, op China na ’s werelds grootste goudconsument, doet middels het Diwali festival de recente goudverkopen van goud ETF’s lichtelijk teniet.

Navneet Damani – Vice President Research bij Motilal Oswal Commodity Brokers – meent dat Diwali dit jaar voor juweliers een van de beste in jaren zal zijn. Damani:

The mood on the Street has been buoyant after gold rallied by more than 20 per cent over the past one year with a price correction happening just before the festive season

Na een paar saaie seizoenen verwacht Motilal Oswal dat Diwali dit jaar betere verkoopcijfers zal laten zien.

Ook Indiase juweliers verwachten een groei in omzet van 25 procent ten opzichte van vorig jaar. Voornamelijk vanwege de goede moesson en een volgens hen opgekropt consumentenverlangen voor het edelmetaal.

Ondertussen heeft de door de staat gerunde handelsfirma MMTC een deal gesloten met zeven verschillende banken, waaronder ICICI en HDFC Bank, om de nieuwe ‘Indian Gold Coin‘ zo breed mogelijk aan de man te kunnen brengen en een gouden slaatje te slaan uit de Dhanteras-stormloop.

Vandaag is de feestdag Dhanteras, de eerste dag van het Diwali-festival, en de ultieme dag om goud en zilver aan te kopen.

De Bombay Stock Exchange – India’s meest toonaangevende beurs – heeft besloten om de handelssessie vandaag voor Gold Exchange Traded Funds en Sovereign Gold Bonds uit te breiden van 16.30 tot 19.00 uur.

De Indiase overheid doet nog steeds hard haar best om consumenten te overtuigen niet in het niet-renderende edelmetaal te investeren. Maar het weet ook dat haar burgers niet te weerhouden zijn in hun goudaankopen.

Vandaar ook dat er dit jaar vooral op wordt aangedrongen om in de Sovereign Gold Bonds te investeren:

Bronnen: Bloomberg, Economic Times, Zee News

 

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.