11.000 dollar voor een ounce goud ?!

Alasdair MacLeod gaf onlangs een interview op Silver Doctors. Hij is misschien niet zo heel bekend, maar is wel sinds 1970 actief in de financiële industrie en heeft een enorme kennis opgebouwd. Hij houdt zich tegenwoord bezig met de studie van goud en zilver.

Wat hij vertelde in het interview, zou de ogen van iedereen moeten openen. Hij gaf aan dat de banken steeds meer geld uitlenen.

Wanneer er steeds meer geld wordt uitgeleend, dan stijgt de aanwezigheid van geld in het systeem. Hierdoor wordt er prijsinflatie gecreëerd.

Zal de Fed de rentevoeten laten stijgen? MacLeod zegt dat de Fed zich te veel zorgen maakt over deflatie om de rentevoeten fors op te trekken. Terwijl de Amerikaanse dollar inderdaad bijzonder sterk is, en het de USD Index waarschijnlijk de grens van 1,00 USD zal overschrijden, is de munt zwak in vergelijking met grondstoffen, wijst MacLeod uit.

Wanneer het gaat over goud en zilver, wordt het verhaal zelfs nog beter. MacLeod zegt dat goud zal blijven stijgen, en dat de stijging de expansie van de geldhoeveelheid zal weerspiegelen.

De dollar heeft de afgelopen jaren veel van zijn pluimen verloren, en op basis hiervan komt MacLeod tot de conclusie dat de goudprijs tussen de 4000 en 11000 dollar zal moeten bedragen.

De correctie in de edelmetaalprijzen is volgens hem dan ook achter de rug. Hij zegt dat goud zijn hoogtepunten in 2017 zal testen, en dat zilver door de 30 dollar per ounce zal knallen.

Fantastisch nieuws dus voor beleggers in goud en zilver! Ontdek daarom hier ons aanbod aan gouden en zilveren munten!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999