Angst en fysieke vraag stuwen goudprijs

De markt voor goud en zilver wordt op dit moment aangedreven door twee factoren. De eerste is de fysieke vraag. Er worden enorme hoeveelheden fysiek goud en zilver besteld overal ter wereld. Dat is uiteraard geen verrassing of vreemde zaak, want het ziet er nu naar uit dat Donald Trump wel eens de volgende president van de Verenigde Staten kan worden. De goudprijs anticipeert hier volop op. Onzekerheid is een factor die de financiële markten haten, en dat komt nu tot uiting in de prijzen.

Goud en zilver zijn de perfecte metaforen voor deze twee begrippen op de financiële markten. En het zijn niet alleen de metalen die hier op inspelen. Als we bijvoorbeeld kijken naar Bitcoin, dan zagen we ook een stijging van 3% de afgelopen dagen. Bitcoin is ook een actief dat floreert wanneer er veel onzekerheid heerst op de financiële markten. De volgende target voor Bitcoin lijkt wel 1000 dollar te zijn.

En ook als we technisch de edelmetalen bekijken, dan zien we een forse verbetering van het plaatje. De koersen noteren in de buurt van het 200-daagse glijdende gemiddelde.

De belangrijkste factor achter goud en zilver lijkt ons op dit moment een nakende overwinning van Donald Trump te zijn. En we weten allemaal dat Trump een enorme liefhebber van schulden is. De schulden in het Amerikaanse systeem zullen bijgevolg zeker niet dalen, maar eerder stijgen, daar kan je van op aan.

Goud en zilver zijn de antitheses van schuld en eerlijk geld dat niet kan worden gemanipuleerd door toedoen van centrale bankiers. In dat opzicht is het een echte must binnen een gespreide portefeuille.

Indien de schuldniveaus de komende jaren immers toenemen, dan kan je er gif op innemen dat beleggers steeds meer hun toevlucht zullen zoeken tot fysiek goud en zilver. Het staat in de sterren geschreven dat deze zucht naar schulden, alsook de geopolitieke spanningen die er ongetwijfeld staan aan te komen door een presidentschap van Trump, de problemen naar een nieuw hoogtepunt zullen sturen in de wereld.

Beleggers beschermen zich dus best met goud en zilver in eigen bezit.

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999