BNP ziet goud richting $1400 dollar gaan

Goud en zilver stegen gisteren drastisch tijdens het begin van de ECB speech van president Draghi gisteren waarin hij aankondigde dat het opkoopbeleid hetzelfde blijft en er geen nieuwe aanpassingen worden gedaan. Daarna gaf de ECB president een persconferentie waarin hij hintte naar de mogelijkheid voor de centrale bank van zogenaamd “helicopter geld”, goud en zilver waren minder blij en schoten weer naar normale waardes.

Beleggers maakte van de gelegenheid gebruik om de $25 dollar winst die goud wist te maken aan het begin van de dag veilig te stellen. De Franse bankgigant BNP Paribas kwam ondertussen in een paper met de voorspelling dat goud in de komende 12 maanden richting de $1400 dollar zou kunnen stijgen. Een grote ommekeer voor de bank.

Aan het begin van 2016 gaf juist BNP aan dat goud onder de $1000 dollar zou dalen en in 2016 een gemiddelde prijs aan zou doen van $960. Een flinke verandering in vizie dus! De BNP vermogensbeheer tak gaf donderdag op een conferentie in Singapore aan:

There has clearly been an uptick in general investor concern about the eroding effectiveness and potential overreach of global central bank policies. We expect this concern to remain an important component of the investment landscape in coming quarters

En Prashant Bhayani- CIO Asia bij BNP Paribas Wealth Management in Singapore:

We have been recommending gold as a portfolio hedge. As a hedge we think it makes sense, especially with the negative-interest-rate world we’re in right now. Central banks have gradually been buying gold. Clearly if gold continues to appreciate it’s another currency for central banks to own. That’s another driver of demand

Andere banken zijn gemixt positief voor het edelmetaal. ANZ Bank ziet goud rond de $1250 koersen voor de rest van 2016 en max. de $1350 aantikken tegen het einde van 2017. Macquarie meent dat goud zal dalen tot $1199 dollar. UBS gaf een gemiddelde koersdoel af van $1225 voor de rest van dit jaar hoewel het een opwaarts potentieel ziet tot $1325. En Jordan Eliseo – hoofd econoom bij ABC Bullion – denkt dat goud dit jaar de $1350 op zoekt.

Bronnen: Bloomberg, Blanchard Gold

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999