BlackRock ziet goud profiteren van hogere inflatie

De volatiliteit op de Amerikaanse aandelenmarkt schommelt rond het laagste niveau sinds augustus 2015 en ligt ver onder het lange termijn gemiddelde. Die opmerkelijke rust volgt op dalende zorgen over de afnemende olieprijzen en zorgen over de gezondheid van de Chinese economie en Europese banken. BlackRock verwacht niet dat die rust lang zal duren en ziet een terugkeer naar hogere volatiliteit zoals de norm was voorafgaand aan QE.

Daarnaast denkt zij dat de stabiliserende olieprijs en een krappere arbeidsmarkt deze week een bijdrage zou kunnen leveren aan stijgende inflatie in Amerika. Richard Turnill – Managing Director en Global Chief Investment Strateeg voor BlackRock – schreef maandag op de website van BlackRock:

Stabilizing oil prices and a tighter labor market could contribute to rising actual, and expected, U.S. inflation. We like inflation-linked bonds and gold as diversifiers. Commodity markets are oversupplied and sensitive to downward global growth revisions. A strategic allocation to gold makes sense for diversification

Turnill schrijft dat het nu een goed moment is om portefeuilles voor te bereiden op hogere volatiliteit. Goud kan daarbij een effectieve dekking geven. Volatiliteit kan pieken als gevolg van een stijgende inflatievrees in Amerika en goud is in zo’n omgeving een perfecte alternatieve investering. Ook Treasury Inflation-Protected Securities (TIPS) en soortgelijke instrumenten en diversificatie in vreemde valuta kunnen fungeren als alternatief, aldus BlackRock.

Federal Reserve voorzitter Janet Yellen gaf in een toespraak dinsdag in New York aan dat ze ervan overtuigd is dat inflatie weer geleidelijk terug aan het keren is naar de 2 procent die de Fed voor ogen heeft. Pimco, dat het Total Return Fund van $87.8 miljard beheert, en Blackrock, dat in totaal $4.6 biljoen in beheer heeft, geven beide aan dat de inflatie dit jaar weer aantrekt.

Bron: BlackRock, Bloomberg, Federal Reserve

 

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.