Bill Murphy: goud- en zilvermanipulatie blijft niet duren!

We schrokken ons een hoedje toen we zilverkenner Bill Murphy onlangs op CNBC zagen. Op deze zender verwacht je eerder dat de cheerleaders van de aandelenmarkten mogen komen vertellen dat de aandelenmarkten na een dipje weer gaan stijgen.

Voor Bill Murphy is het heel duidelijk: wanneer zilver uitbreekt boven de grens van 18,5 dollar per ounce, gaan we in één keer naar 50 dollar. En daarna wordt het pas echt mooi, want dan gaan we boven de doelstelling van Eric Sprott, namelijk meer dan 100 dollar per ounce.

Bovendien is het klaar als pompwater voor Murphy dat de zilvermarkt langs alle kanten gemanipuleerd wordt. Op een bepaald moment zullen we zelfs een probleem ondervinden om de fysieke voorraden opnieuw aan te vullen.

Volgens Murphy gaan we op een bepaald moment een zogenaamde ‘commercial signal failure’ kennen in deze markt. Die ontstaat wanneer in de grondstoffen futurestrading de open interest in futurescontracten groter is dan de hoeveelheid van de onderliggende grondstof die beschikbaar is om te worden geleverd op deze contracten wanneer genoeg beleggers aan de long zijde de fysieke grondstoffen opvragen volgens de voorwaarden van het contract. Het is een bijzonder zeldzame gebeurtenis aangezien de futures open interest van de meeste grondstoffen zelden groter is dan 10 tot 20% van de hoeveelheid van het beschikbare onderliggende.

Volgens Murphy gaan we stilaan naar het einde van deze manipulatie. De bullion banken manipuleren de nauwe zilvermarkt al verschillende jaren, maar dat spelletje lijkt nu zijn ‘end game’ te hebben bereikt. Het feit is gewoon dat de oosterse landen een bijzonder sterke vraag hebben naar fysieke edelmetalen, vooral goud dan, en dat deze vraag de manipulatie van de papieren edelmetalen op een bepaald moment zal breken.

Zilver is op dit moment bijzonder goedkoop ten opzichte van goud, en dat biedt kansen voor aandachtige beleggers. Opnieuw zijn zilveren munten de beste belegging, ondanks het feit dat ze met een premie noteren. Ze zijn niet alleen mooier dan staven, ze zijn ook beter aanvaard en je kan ze gemakkelijk geleidelijk verkopen wanneer dat nodig zou zijn.

Het is duidelijk dat op lange termijn, eens bepaalde technische weerstanden doorbroken zijn, zilver geweldige kansen biedt met een relatief laag risico.

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]