Banenrapport doet goud omhoog knallen

Het banenrapport in de Verenigde Staten vorige week vrijdag was een enorme tegenvaller. Als we kijken naar de banengroei die in mei werd bekendgemaakt, dan is dat een heel mager beestje. De Amerikaanse economie creëerde immers het laagste aantal nieuwe banen sinds september 2010. Dat doet veel waarnemers vermoeden dat de Federal Reserve nu wel meer dan genoeg economische indicatoren heeft om te besluiten dat een renteverhoging later deze maand niet in de kaarten zit.

De financiële markten rekenden onmiddellijk af met de bankenaandelen en de Amerikaanse dollar. Beide activaklassen moesten dan ook direct terrein prijsgeven. Tezelfdertijd was er een heuse flight to quality op de markten: de 2-jarige Treasuries, de nutsbedrijven én uiteraard het goud en zilver gingen fors hoger. En wat te denken van de goudmijnaandelen? De HUI-index, de vooraanstaande index van goudmijners, ging maar liefst 10% hoger op een dag!

De directe stijging van 2,5% van het goud tot 1243 USD was hetgene wat het meeste in het oog sprong. De volumes die werden verhandeld op de futuresmarkten kunnen echt enorm genoemd worden.

Dit toont aan dat goud in een echte stierenmarkt zit. Want we hebben het hier al eens een paar keer gezegd: het kenmerk van een stierenmarkt is dat de correcties scherp zijn, en bij een berenmarkt is het kenmerk dat de heroplevingen sterk zijn. Toen de goudprijs en de mijnen het een paar weken op rij minder goed deden, waren er al direct reacties dat het vet van de soep was. Zo werken de markten dus niet. Na een slechte periode voor het goud, die al bijna vijf jaar duurde, heb je een herstel gezien dat tijd vraagt. Vandaag zitten we in een fase waarin alle economische indicatoren meezitten opdat het goud een prachtige prestatie zou kennen.

Voor zilver geldt die redenering des te meer, want in vergelijking met goud is zilver zelf spotgoedkoop te noemen.

Aandachtige beleggers weten hoe ze dit moeten bespelen!

Kijk eens rond in onze goudshop want er is voor ieder wat wils…

 

[xyz-ihs snippet=”promo”]