Amerikaanse aandelenmarkt zakt fors

Gisterenavond was het geen al te best slot op de Amerikaanse aandelenbeurzen. Na een bijzonder furieuze rally op maandag, toen er een dooi kwam in de handelsoorlog, was het dinsdag weer huilen met de pet op. Een negatieve dag die ervoor zorgde dat de Dow Jones maar liefst 800 punten verloor. We zagen zelfs een intraday laagtepunt van 25.008 punten.

Er heerst al een tijdje onzekerheid en twijfel over het feit of er al dan niet vooruitgang is geboekt met de handelsakkoorden dit weekend. De presidenten van de VS en China ontmoetten elkaar toen live.

Het mag nu wel duidelijk zijn dat de slotsom van dit alles is dat het 90-daagse staakt het vuren helemaal geen garantie is op een vlotte afloop. De markten geloven er gewoon niet in omdat Trump nu eenmaal een bijzonder volatiel en wispelturig persoon is. De goudprijzen zitten in een licht opwaartse trend zonder al te veel potten te breken.

Een heel andere zaak is het bij palladium. Dat breekt records en is nu duurder dan goud. Palladium wordt immers veel gebruikt als katalysator voor benzinewagens. Platina daarentegen blijft maar zakken. Het wordt veel gebruikt als katalysator in dieselwagen. Rhodium is zelfs nog zeldzamer en blijft elke dag verder stijgen.