Alles zit mee voor goud en zilver

De zilverprijzen gingen gisteren weer mooi hoger. Zilver wordt door beleggers gebruikt als een edelmetaal om zich in te dekken tegen capriolen van de centrale banken, en om industriële toepassingen. Ondertussen blijft het beleggerssentiment zowel voor goud als zilver bijzonder positief. Dat vertelde Chintan Karnani, chief market strateeg bij Insignia Consultants. De grote inflows zijn echter te danken aan de plannen van het VK om uit de Europese Unie te stappen.

Ondertussen was het banenrapport dat vorige week vrijdag werd gepubliceerd in de Verenigde Staten gezond genoeg voor de meeste analisten. Meer nog, de indexen gingen door het dak en de S&P noteert nu zelfs op recordniveaus. Dat alles geeft aan dat de monetaire politiek bijzonder soepel blijft. Anderzijds is de Fed ook niet gehaast om de rente op te trekken. Hogere rentevoeten wegen immers op goud en grondstoffen, waardoor ze minder aantrekkelijk worden in vergelijking met activa die een rente opleveren. Renteverhogingen zorgen er ook voor dat de Amerikaanse dollar een boost krijgt, en dat grondstoffen, die worden uitgedrukt in Amerikaanse dollar, onder druk komen te staan.

Naast de ETF-beleggers, die nog eens negen ton goud bijkochten op vrijdag, zijn het speculatieve financiële beleggers die de goudprijs hoger stuwen. Dat bleek althans uit een nota die werd bekendgemaakt door Commerzbank. Volgens statistieken van de Commodity Futures Trading Commission, bereikten de net long goud futureposities een recordniveau van 273.100 contracten in de week tot 5 juli. Dat zorgt ervoor dat de net long posities over de afgelopen vijf weken 84% zijn gestegen. De net long zilver futureposities bereikten een recordniveau van 81.000 contracten.

Nog volgens de analisten van Commerzbank zou dit kunnen leiden tot een potentiële correctie indien speculatieve financiële beleggers hun winsten even van tafel nemen.

Voor langetermijnbeleggers blijft er maar één credo: zorg ervoor dat je op regelmatige tijdstippen fysiek goud en zilver bijkoopt. Dat is de enige manier om op het eind van de rit een enorme winst te boeken.

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999