1350 USD op komst?

Nu het eerste kwartaal van 2016 er volledig opzit, mogen we stilaan uitkijken naar wat de volgende kwartalen, of zelfs jaren zullen brengen voor het gele metaal. Het eerste kwartaal van 2016 was in elk geval schitterend voor goud, zoveel is wel zeker.

En als we de belangrijke edelmetalenconsultant Metals Focus of Londen mogen geloven, dan zit er de komende kwartalen nog veel ander goed nieuws aan te komen voor goud.

Een van de vooraanstaande beleggingsanalisten van het bedrijf, Nikos Kavalis, denkt dat de veranderde kijk op de Amerikaanse rentevoeten, de bezorgdheid over het bijzonder agressieve monetair beleid in de rest van de wereld, alsook de turbulente obligatie- en aandelenmarkten, de interesse voor het goud vanuit institutionele hoek fors hebben aangezwengeld.

Deze indrukwekkende herstelbeweging zal het einde inluiden van de berencyclus die op het eind van 2011 is begonnen. Verdere winsten in het gele metaal zullen een piek laten optekenen van 1350 USD per ounce tegen het einde van het jaar. Dat is al bij al een herstelbeweging van zo’n 30% als we rekenen vanaf het laagtepunt van december 2015.

Ook Investec Asset Management is een ware gelover in de herstelbeweging van het goud. Zij geloven dat de stijging die begin dit jaar is ingezet, een rally op langere termijn zal inluiden voor de sector. Volgens deze analisten is er niet veel ruimte meer voor renteverhogingen, blijft de vraag vanuit de opkomende landen sterk, blijven de aandelenmarkten turbulent.

GFMS voorziet dan weer een kleine terugslag voor het goud, op basis dat de turbulentie op de financiële markten aan het wegebben is. Toch zien zij een fundamentele reden voor de goudrally, en daarbij vermelden ze met name de verbeterende marktfundamentals. De meest fundamentele verhouding voor een edelmetaal zoals goud is natuurlijk de vraag- en aanbodsituatie. Aan de aanbodzijde zien zij een wereldwijde daling van de mijnbouwproductie in 2016, de eerste jaarlijkse daling sinds 2008 en de grootste procentuele daling in meer dan een decennium. Aan de vraagkant zal de fysieke goudvraag later dit jaar fors verbeteren, met name voor juwelen, dankzij toegenomen vraag vanuit Azië.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999