Zwitsers afvalwater vol goud en zilver

Dat ze in Zwitserland een grote voorliefde hebben voor goud en zilver, weten we ondertussen al. In het Alpenland liggen immers voor miljarden aan fysiek goud opgeslagen. Maar vandaag lazen we een wel heel opvallend bericht.

Het rioolwater in Zwitserland bevat immers voor 3,4 miljoen dollar aan goud en zilver. De Zwitsers hebben blijkbaar zoveel goud dat ze het voor een deel gewoon doorspoelen in het toilet.

Volgens wetenschappers van het Zwitserse federale instituut voor waterwetenschappen en technologie passeren er elk jaar zowat 43 kilo goud en drie ton zilver door de waterzuiveringsinstallaties van het land. Nu de goudprijs ongeveer 1300 USD per ounce noteert en zilver boven de 17 USD per ounce, is dat rioolwater goed voor ongeveer 3,4 miljoen dollar op jaarbasis.

Alle gekheid op een stokje, Zwitserland is nog steeds een zeer goed land om goud en zilver op te slaan.

Het is een geopolitiek neutraal en veilig land en de inwoners ervan zijn bijzonder vermogend. Bovendien voeren de kantons een bijzonder interessant fiscaal beleid.

Wie goud en zilver koopt, doet dat uiteraard met het oog op een veilige bewaring.

Daarom moet je heel goed nadenken waar je je fysiek goud en zilver bewaart na aankoop. Want je kan wel het prima idee hebben om goud en zilver te kopen, als je het daarna bewaart in een kluis in de bank, dan ben je er uiteindelijk nog aan voor de moeite.

De bedoeling van fysiek goud en zilver is precies om je te isoleren van het banksysteem.

Dit zijn de beleggingen bij uitstek om veilig te bewaren buiten dit systeem.

Wanneer je er goed over nadenkt, kan de overheid steeds je fysiek goud en zilver confisqueren door je kluis aan te slaan.

En zeg maar niet te snel dat dit “nooit” kan gebeuren. In de financiële wereld kan immers erg veel wanneer de overheden tot over hun oren in de schulden zitten.

Bezitters van goud en zilver zijn dan gemakkelijke slachtoffers. Denk dus goed na waar je je goud bewaart. Het zal later nog broodnodig zijn.

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.