Zilvervraag zal boomen

We kennen allemaal de World Gold Council wel, die analyses en voorspellingen maakt over de goudprijs. Maar wist je dat er ook een Silver Institute bestaat? Dat heeft net een bijzonder positieve analyse gemaakt over de performance van het witte metaal in de eerste helft van 2016.

Van 4 januari tot 11 juli is de zilverprijs met meer dan 44% gestegen, merkte het instituut op. De beleggingsvraag naar zilver is op bijna alle vlakken toegenomen. De posities in ETF’s bereikten een recordniveau van meer dan 662 miljoen ounce, terwijl de netto longposities in de futures- en optiemarkten ook op recordniveaus staan.

In de fysieke markt gaan de verkopen van munten de hoogte in, en in het eerste kwartaal is er een stijging waar te nemen van maar liefst 29%. In alle regio’s ter wereld bereikt de groei dubbelcijferige getallen. Het enige minpuntje dat het instituut zag, was het feit dat er een daling was in het verbruik van zilverstaven in de eerste jaarhelft van 2016.

De bevindingen van het instituut zijn afkomstig van gegevens van de belangrijkste munters ter wereld. De cijfers zijn niet minder dan indrukwekkend: tot 14 juli werden er maar liefst 27 miljoen zilveren Eagles verkocht. Dat is meer dan 10% hoger dan in dezelfde periode van 2015. Ook de Australische Perth Mint doet het heel goed en daar vliegen de zilveren Koala en Kangaroo munten als zoete broodjes over de toonbank.

Zou je graag ook beleggen in deze prachtige munten die je nog heel wat winst gaan opleveren? Kijk dan eens rond in onze webshop!

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999