Zilververkopen U.S. Mint door het dak

De 2018 American Eagle Silver Bullion Coins van de U.S. Mint zijn tijdelijk uitverkocht. Momenteel is de Mint bezig met het opvoeren van de productie. Ook de platina American Eagle munten zijn al sinds mei uitverkocht.

“This is to inform you that due to recent increased demand, the United States Mint has temporarily sold out of its inventories of 2018 American Eagle Silver Bullion Coins”, zo gaf de U.S. Mint gisteren aan in een persbericht.

De notificatie komt ten tijde dat de U.S. Mint haar sterkste verkoop aan zilvermunten kent sinds begin vorig jaar. In augustus verkocht zij 1,53 miljoen one-ounce American Eagle Silver coins, dat 72 procent meer was dan de maand ervoor.

De verkoop van American Eagle Gold coins daalde in augustus daarentegen naar het laagste punt in vier maanden tijd, wat een afspiegeling is van een daling van de verkoop in dezelfde periode vorig jaar.

Terwijl verkoop van zilveren munten veel beter was dan de verkoop van gouden munten blijft de prijs van fysiek zilver achter. Waarschijnlijk tevens de reden waarom de verkopen zo hoog zijn.

De goud-zilverratio is ondertussen gestegen tot 84,75, terwijl zilver daalde tot het laagste punt in twee jaar tijd.

Peter Hug, directeur Global Trading bij Kitco, geeft aan dat groothandelaren daarop reageerden door middel van het verhogen van de premies met liefst 25 procent.

De verkoop van American Eagle gold coins kwam neer op 21.500 ounces in augustus, een daling van 38,6 procent ten opzichte van juli.

Echter, het is tevens een stijging van liefst 126,3 procent gekeken naar de 9.500 ounces die de US Mint in augustus 2017 verkocht. Toch staat het totaal voor dit jaar 19,7 procent lager dan dezelfde periode vorig jaar.

Ook de verkopen van de Silver Eagle munten kent dit jaar in totaal een daling. Van 15.578.500 in de eerste acht maanden van vorig jaar naar een huidige 9.237.500. Met andere woorden een daling van 40,7 procent.

Daartegenover staat dan ook weer een stijging in verkopen van de gouden American Buffalo munten in augustus. Hoewel het een daling kende van 18,4 procent ten opzichte van juli, toen de verkopen uitkwamen op 24.500 ounces.

In augustus was dat 20.000 ounces, een stijging van liefst 566,7 procent ten opzichte van de 3.000 ounces in augustus 2017. Tot op heden staat de verkoop van de gouden American Buffalo munten voor de eerste acht maanden van dit jaar 30,7 procent hoger dan dezelfde periode vorig jaar.

Bronnen: Coin News, Coin Update, Kitco

Foto: Flickr

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.