Zilverkoers trekt flinke sprint

Het kan verkeren. Het ene moment doet zilver een hoogste koers aan in vier jaar tijd, een uur later doet het een hoogste punt aan in zes jaar tijd!

Voorlopig lijkt er dus zeker geen sprake te zijn van een vertraging van de gigantische stijging de afgelopen maanden van de zilverkoers.

De spotprijs van het edelmetaal in dollars zet vandaag een stijging neer van bijna 6 procent!

Daar waar gisteren de koers door de 20 dollar per ounce stootte staat het vandaag alweer boven de 21 dollar per ounce.

Goud blijft ondertussen ook op zoek naar de hoogste koers ooit. De all-time high in 2011, op 1.920 dollar per ounce, lijkt in een kwestie van tijd genomen te worden.

Waar goud gisteren nog rond de 1.815 dollar per ounce koerste staat het vandaag alweer meer dan een procent hoger, op 1.840 dollar per ounce.

Ook de andere belangrijke edelmetalen, platina en palladium, koersen vandaag hoger. Zij stijgen met respectievelijk 3,5 procent en 5 procent.

De goud-zilverratio is ondertussen flink gedaald, sinds begin deze maand onder de 100. Die ratio geeft aan hoeveel ounces zilver er gekocht kan worden met 1 ounce goud.

Enkele maanden geleden deed die ratio een record aan van meer dan 125. Met de gigantische stijging van de zilverkoers de afgelopen maanden is dat ondertussen op iets meer dan 87 komen te liggen.

Dat wil niet zeggen dat de rally die zilver liet zien nu op zijn laatste benen loopt. Historisch gezien komt dat gemiddelde ongeveer uit rond de 40 met periodieke dalingen tot de 10.

Met een goudprijs die eveneens blijft stijgen heeft zilver met andere woorden nog heel veel ruimte om nog vele malen te stijgen.

Zeker ook gekeken naar de vorige recordprijs van het kleine broertje van goud. Zilver deed namelijk eerder een recordprijs aan van 50 dollar per ounce en van die recordprijs is het met 21 dollar nog ver verwijderd.

Foto: Flickr