Zilver: zeer volatiel maar potentieel winstgevend

We weten allemaal dat zilver het kleine broertje is van goud, en dat het een heel stuk volatieler is dan goud. Zilver is een edelmetaal dat richtinggevend is. Het is een industrieel metaal en tegelijkertijd een edelmetaal. Door die ‘hybride’ status kan zilver gevoelig zijn voor zowel de economie als voor de vraag van beleggers.

In die hoedanigheid kan zilver op een paar maanden of een jaar tijd tientallen of zelfs honderden procenten winst maken. Het draait allemaal rond de timing.

Een analist, Lobo Tigre, zei in de marge van de PDAC grondstoffenconferentie in Canada dat hij enorm bullish is voor zilver. Hij ziet momenteel wel brood in de ‘set-up’ van het zilver. En dat zegt hij naar eigen zeggen niet omdat hij een zilverbug is.

Hij is gewoon bullish voor zilver omdat hij de fundamentals enorm apprecieert. Hij kijkt nauwlettend toe op de cyclische eigenschappen van de edelmetalen. Hij adviseert in dat opzicht dat beleggers laag kopen en hoog verkopen. Hij merkt in dat opzicht op dat 20149 er steeds meer uitziet als een bullish jaar voor beleggers.

Alle ingrediënten voor een mooie uitbraak van het zilver zijn aanwezig volgens deze analist. De analist wees er nog op dat 2019 volgens hem het jaar kan zijn waarin zilver finaal uitbreekt.

Goud kan volgens hem gemakkelijk boven de 1400 USD gaan. Wanneer we een cyclus hebben waarin de hebzucht het overneemt van de angst, dan staan we er goed op voor het zilver.

Tiggre geeft geen specifiek koersdoel, maar voegt er wel aan toe dat de goud-zilver ratio een voorspellende waarde heeft. In dat opzicht staan we voor een sterke rally, want deze ratio wijst op een forse onderwaardering!