Zilver staat wellicht aan de vooravond van een flinke koersstijging

De zilverprijs koerst sinds begin februari constant tussen de 16 en 17 dollar per ounce. Maar het zou op het moment een screaming buy kunnen zijn aldus Fawad Razaqzada, analist bij Forex.com.

De koers kan binnen no time flink omhoog schieten gezien de toenemende vraag en het afnemende aanbod. De zeer lange termijn grafieken laten volgens hem nog steeds een bullish patroon zien. Zilver koerst op het moment op de 17,19 dollar per ounce.

Razaqzada: “With silver also positing a few higher lows on the smaller daily time frame, this suggests it could be about to stage a significant breakout”

Brad Thrall, voorzitter van Alexco Resource – een zilverproducent, geeft aan dat de Canadese zilvermarkt er op het moment beter voor staat dan in vergelijking met de hoogtijdagen van 2011, toen de zilverprijs een hoogtepunt aandeed op 50 dollar per ounce.

Daarbij speelt er volgens hem veel meer dan enkel de substantieel lagere zilverprijs. Op alle fronten ziet het er een stuk beter uit voor de zilvermijnbouwbedrijven.

Terwijl de zilverprijs in Amerikaanse dollars weinig deed voor beleggers, is de zilverprijs in Canadese dollars een die behoorlijk stabiel bleef.

Thrall denkt het slechts een kwestie van tijd is alvorens de markt een uptrend op de langere termijn ingaat, ook gezien de groeiende vraag naar het edelmetaal en het dalende aanbod.

Alexco staakte zijn zilverproductie in 2013 vanwege de lage zilverprijs en de onderbenutte productiecapaciteit. Sindsdien heeft het bedrijf niet stil gestaan en zal het volgend jaar productie hervatten.

Met betrekking tot het stijgende potentieel van zilvermijnbouwbeleggingen zou de terugkeer van “risicobereidheid” in verhouding met goudmijnbouwaandelen tot een sterke outperformance kunnen lijden, zo bleek ook uit het twaalfde “In Gold We Trust” rapport begin deze maand.

Gold Mining Bull liet op Seeking Alpha ondertussen weten hoe zijn vijf zilvermijnbouwaandelen voor dit jaar beter hebben gepresteerd dan de markt. Hij verkoos Coeur Mining, New Pacific Metals, SilverCrest Metals, Arizona Mining en Silvercorp.

Gemiddeld kende zij een rendement van 24,64 procent. Daarmee presteerde hij een stuk beter dan de algemeen negatieve markt, aangezien SIL een min aandeed van 12,3 procent en de SLV min 4,1 procent ging.

Bronnen: Kitco, Bloomberg, In Gold We Trust Report, Seeking Alpha

Foto: Flickr

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999