Zilver op zuchtje van forse rally

We hebben het hier al een paar keer gezegd: de zilverprijzen zijn redelijk zwak, maar volgens een interview met een CEO van een zilverbedrijf, Metallic Minerals, genaamd Greg Johnson, mogen we ons verwachten aan een sterke rally van het witte metaal. Hij zal immers maar liefst 2 miljoen USD gaan investeren in zijn exploratieproject van het Keno Silver Project, dat gelegen is in de Canadese Yukon.

Hij legde uit dat hij bijzonder bullish is op de zilverprijs omdat de industriële vraag bijzonder sterk is. Hij voegde eraan toe dat er niet veel nieuwe vraag van beleggers nodig is vooraleer de zilvermarkt het beter gaat doen dan de goudmarkt. Dat is nog slechts een kwestie van tijd.

“Ik denk dat zilver en goud aan de vooravond staan van een forse uitbraak. Zilver in het bijzonder ziet er goed uit aangezien de industriële consumptie op lange termijn in een opwaartse trend blijft. Al wat de markt nodig heeft, is een aantrekkende vraag van beleggers. Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is voor dat komt.”

De opmerkingen van Johnson moeten we zien in het licht van de goud/zilver ratio, die momenteel op een meerjarig hoogtepunt noteert van zowat 80 punten. De ratio toont aan dat er nu 80 ounce zilver nodig zijn voor één ounce goud. Het recente historische gemiddelde van deze ratio noteert in de buurt van 60. Het langetermijngemiddelde bedraagt zowat 45.

Bijkomende onzekerheid op de financiële markten kan ervoor zorgen dat de goud- en zilvermarkt een forse boost krijgt. Ook een verstoring op de obligatiemarkten kan dat in de hand werken.

Kortom, de CEO van dit bedrijf gelooft dat er heel wat potentieel is voor de zilverprijzen de komende jaren. Beleggers die hun portefeuille willen laten aangroeien, houden hier best rekening mee.

Zilver heeft nog een groter potentieel dan goud en zilveren munten zijn een van de mooiste dingen die je kan kopen. Je kan ze wegleggen voor je kinderen en kleinkinderen. Ze zullen er bijzonder blij mee zijn!

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]