Zilver lonkt naar 20 USD

De afgelopen maanden zijn enorm sterk geweest voor de goud- en zilverprijzen. De rendementen liggen in de buurt van 20% en meer. Zelden was een eerste jaarhelft zo sterk voor beide edelmetalen. Dat heeft verschillende redenen. Het banksysteem ziet er bijzonder wankel uit, en door de Brexit gaan de centrale banken nog meer geld drukken. Slimme beleggers zien dit al lang aankomen en nemen hun voorzorgen.

Wat sterk opvalt, is dat de goud-zilver ratio aan het dalen is. Dat betekent relatief gezien dat goud goedkoper wordt ten opzichte van zilver, en dat zilver op dit moment aan het outperformen is. Zilver kijkt op dit moment aan tegen forse winsten, en op het moment van schrijven gaan we in de richting van 19 USD per ounce. Het zal nu waarschijnlijk niet meer lang duren voor we de kaap van de 20 USD per ounce gaan overschrijden.

Zilver is in historisch opzicht nog altijd bijzonder goedkoop. Als we kijken naar de relatie tussen goud en zilver, dan heeft zilver de performance van het goud steeds gevolgd, en vaak nog met een hefboomeffect.

De kritiek van sommige mensen is dat het zilver niet in de kluizen van de centrale banken zit. Dit is echter een onzinnig argument, omdat zilver nog altijd een monetaire connotatie heeft. In veel talen betekent zilver nog hetzelfde als geld.

Bovendien bestaan er voor zilverliefhebbers heel veel mogelijkheden om in te beleggen. Zilveren munten zijn prachtige manieren om op een democratische manier wat centen te beleggen in een enorm ondergewaardeerd actief.

Je kan eens rondneuzen in onze shop, want er is voor ieder wat wils.

Als je een belegging zoekt die in historisch perspectief écht goedkoop is, dan kan je niet om zilver heen. We zijn er zeker van: als je één keer een dergelijke mooie munt in je handen hebt gehad, dan blijf je er naar kijken!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999