Zilver knalt hoger boven 21 USD!

Wow, dat is nog eens een manier om aan de nieuwe week te beginnen! Het zilver zet maandagochtend een geweldige prestatie neer. De prijzen knallen maar liefst 8% hoger tot boven de 21 USD per ounce. Dat is de eerste keer in twee jaar tijd dat we dergelijke prijzen op de borden zien staan. Goud steeg voor de vierde dag op rij, nu beleggers de veiligheid van edelmetalen opzoeken na de Brexit stem om de Europese Unie te verlaten. Vanochtend stegen aandelen van Newcrest Mining en Zijin Mining Group al fors.

De spot zilverprijs ging even boven de 21 USD per ounce alvorens de winsten een beetje werden afgetopt op 20,5 USD per ounce. De goudprijzen deden het ook schitterend en stegen 1,2% tot 1357 USD per ounce. Dat is meteen ook het hoogste peil in meer dan twee jaar.

Het goud heeft voluit geprofiteerd van de post-Brexit turbulentie die we gezien hebben op de financiële markten. De speculatie dat de centrale banken de monetaire stimulus verder zullen opvoeren, heeft daar zeker ook mee te maken. De rentevoeten in de VS zullen naar verluidt niet worden verhoogd tot een heel eind in 2018. De posities in trackers die beleggen in zilver stijgen trouwens elke dag. De holdings in goud ETFs staan nu op het hoogste niveau sinds augustus 2013.

De zilver prestaties hebben volgens ons nog een heel eind te gaan. Afgaand op de goud-zilver ratio moet zilver nog een hele weg afleggen om het goud bij te benen. Een verder outperformance van het zilver tegenover het goud is zeker niet uit te sluiten, en dat belooft de komende weken en maanden. Zilver maakt zijn reputatie van ‘goud op steroïden’ dus meer dan waar! Kijk rond in onze goudshop en schaf je vandaag nog zo’n monsterbox met prachtige zilveren munten aan.

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]