Zilver door het dak!

Edelmetalen presteren altijd goed in tijden van crisis en onzekerheid. Als het slecht gaat op de beurzen, gaat het meestal goed met bijvoorbeeld goud en zilver. Ook nu blijkt dit het geval te zijn, de onzekerheid omtrent een Brexit en het beleid van de Federal Reserve zorgt voor een forse opwaartse trend bij goud en voornamelijk zilver.

De ommekeer op de grondstoffenmarkt is sinds begin dit jaar van start gegaan, voor edelmetalen lijkt het positieve momentum met de week intenser te worden. Goud en zilver zijn de beste ‘performers’ op de financiële markten dit jaar en het ziet er naar uit dat er voorlopig geen einde aan zal komen.

Zilver sprong vandaag zelfs tot het hoogste niveau sinds september 2013, het sloopte de 21 dollar-grens met een koerssprong van 7 procent. De zilverprijs zakte daarna terug tot 20,58 dollar. De toon is gezet, zilver schiet door het dak en kan de komende maanden nog hogere toppen scheren.

Silver

Het edelmetaal is sinds begin dit jaar maar liefst 31 procent gestegen. De oorzaak van de stijgende populariteit van edelmetalen ligt bij de gevolgen van een mogelijke Brexit. De onzekerheid omtrent dit verhaal duwt beleggers richting veilige havens zoals zilver en goud.

Maar niet alleen de economische gevolgen voor het V.K. en Europa zorgen voor de kapitaalverschuiving, ook de reactie van de Federal Reserve speelt in de kaarten van de edelmetalen.

De kans op een renteverlaging van de Federal Reserve is opeens groter geworden waardoor het minder interessant is om dollars en geld op spaarboekjes te hebben. Goud en zilver zijn een goede garantie op het behoud van kapitaal in een scenario waarbij cash/geld minder waard wordt.

Ook de ECB heeft laten weten dat het de nodig stappen zal ondernemen om de Europese economie nog meer te ondersteunen aan de hand van nieuwe stimuleringsmaatregelen. Deze cocktail van onzekerheid en nog lagere rentes heeft zijn effect duidelijk niet gemist op de zilverprijs.

De reden waarom zilver sterker stijgt dan goud is omdat de zilvermarkt kleiner is dan de goudmarkt. Verhoudingsgewijs heeft zilver ook nog behoorlijk wat in te halen op goud wat suggereert dat zilver een sterke inhaalbeweging zal maken.

Verder is zilver ook een stuk betaalbaarder dan goud. Beleggers betalen gemakkelijker 20 dollar voor een ounce zilver dan 1350 dollar voor een ounce goud. Bovendien is zilver ook meer van toepassing in de industriële wereld waardoor te vraagzijde altijd aan de hoge kant zal zijn.

Bronnen: Marketupdate, Bloomberg

Foto: Pixabay

 

Wat is nu de beste manier om zilver te kopen?

monsterboxHet is cruciaal om te gaan voor fysiek zilver.

Opteer echter niet voor baren, want dan betaal je 21% BTW die je straks niet kan recuperen als je wil verkopen.

Ga voor munten waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Kiezen voor de Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers is een goede optie.

Goud999 biedt deze Monsterbox tegen een scherpe prijs aan momenteel.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

De Philharmoniker is één van de populairste beleggingsmunten in Europa.

Meer info is te vinden op de site van Goud999